Депутатите от Либерал демократическата партия на Русия на националиста Владимир

...
Депутатите от Либерал демократическата партия на Русия на националиста Владимир
Коментари Харесай

Изпращат на фронта всеки, който протестира срещу войната, предвижда нов проектозакон

Депутатите от Либерал демократическата партия на Русия на националиста Владимир Жириновски Андрей Луговой и Ярослав Нилов внесоха в Думата законопроект, с който желаят руснаците, които стачкуват против "военната интервенция " в Украйна да бъдат пратени на военна работа в Донбас, оповестяват съветските медии.

Двамата оферират допълнение на член 22 от Федералния закон "За военния дълг и военната работа " с част 2.2 със следното наличие:

"Гражданите, преследвани за присъединяване в неразрешено обществено мероприятие, ориентирано против потреблението на съветските въоръжени сили отвън територията на Руската федерация, подлежат на наборна военна работа. Тези жители се изпращат на военна работа на териториите на Донецката национална република и Луганската национална република ".
Единият от вносителите - Андрей Луговой, бе посочен от британското следствие като директно виновен за убийството на Александър Литвиненко през 2006 година. Той е някогашен офицер от Федералната работа за сигурност на Русия.

В обяснителната записка към проектозакона на Луговой и Нилов се споделя, че "през последните осем години не престават обстрелът на жилищни здания, издевателствата и геноцидът на националистическия режим на Украйна над жителите на Донецката и Луганската национална република, в това число съветските жители, пребиваващи на територията на тези републики ".

Посочва се и че на 22 февруари ръководителите на Донецката и Луганската национална република са поискали от съветския президент Владимир Путин помощ "за отбиване на военната експанзия на Украйна ". На 24 февруари Путин взе решение за осъществяване на военна интервенция, "насочена към поддържане на мира и сигурността на териториите на самостоятелните Донецка и Луганска национални републики ".

Според депутатите жителите, които се опълчват на съветската специфична интервенция, "всъщност се опълчват на установяването на мир и сигурност на територията на Донецката и Луганската република ".
"Изглежда, че такива хора би трябвало да видят с очите си в какво е трансформирал киевският режим териториите на тези републики. Във връзка с това в проектозакона се предлага да бъдат призовавани и изпращани на военна работа на територията на Донецката и Луганската национална република лица, които са били преследвани за присъединяване в неразрешени обществени прояви против потреблението на въоръжените сили ", декларират депутатите от извънредно дясната партия.

Авторите на проектозакона също по този начин акцентират, че използването му няма да изисква спомагателни разноски от федералния бюджет.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков към този момент реагира на проектозакона. Той съобщи, че е малко евентуално участниците в противозаконните митинги в Донбас да бъдат призовани в армията, защото военната работа е привилегия, а не наказване.

Военната интервенция в Украйна продължава към този момент осми ден. Предишния ден съветското министерство на защитата заяви, че при интервенцията са починали 498 съветски военнослужещи, а други 1597 са били ранени. Според украинските данни през първата седмица в Украйна са починали над 9000 руснаци.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР