Депутатите от Комисията по транспорт и съобщения в парламента ще

...
Депутатите от Комисията по транспорт и съобщения в парламента ще
Коментари Харесай

В последната си седмица депутатите обсъждат реформа на железниците

Депутатите от Комисията по превоз и известия в Народното събрание ще обсъдят и подложат на гласоподаване „ Проект на решение за задължаване на Министерския съвет да предприеме нужните ограничения и дейности за осъществяване на промяна в обслужването на пасажери с железопътен превоз “. Това планува дневният ред на днешното съвещание на отрасловата комисия, планувано за 10:00 часа.

Вносителите на проекторешението, качено на интернет страницата на законодателната институция, са депутатите от „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски и Борислав Гуцанов, както и Ивайло Чорбов от групата на „ Възраждане “.

Проектът на решение съдържа три точки. С първата Народното събрание желае да задължи Министерския съвет, посредством министъра на превоза и известията, да извърши сложен разбор на настоящия контракт за осъществяване на публични транспортни услуги в региона на железопътния превоз на територията на България сред министерството и „ БДЖ – Пътнически транспорти “.

С втора точка законодателният орган ще желае изпълнителната власт, още веднъж посредством отрасловия министър, да предприеме нужните дейности, поради резултатите от разбора по точка едно, новият контракт да бъде предоставен посредством открита, недискриминационна и спортна процедура по всички железопътни линии и сектори за цялата републиканска железопътна мрежа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Третата точка на проекторешението планува добитият преносим състав по Националния проект за възобновяване и резистентност да бъде възложен безплатно на „ Холдинг БДЖ “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР