Депутатите от Комисията по електронно управление и информационни технологии одобриха

...
Депутатите от Комисията по електронно управление и информационни технологии одобриха
Коментари Харесай

Закриват Държавна агенция Електронно управление

Депутатите от Комисията по електронно ръководство и осведомителни технологии утвърдиха на първо четене измененията в Закона за електронното ръководство (ЗЕУ), съобщи NOVA.

Измененията са свързани с решението на Народно събрание за приемане на конструкция на Министерския съвет, с което се основава Министерство на електронното ръководство и се преобразува Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията в Министерство на превоза и известията.

С промените се планува възлагането на всички пълномощия, които упражнява ръководителят на Държавната организация „ Електронно ръководство “ в региона на електронното ръководство и пълномощията в региона на осведомителните технологии и осведомителното общество на министъра на електронното ръководство.

Предвидено е закриване на Държавна организация " Електронно ръководство " и е предоставено на Министерския съвет да уреди правните отношения, свързани със закриването на Държавна организация „ Електронно ръководство ".

Министърът на електронното ръководство Божидар Божанов изясни, че в ДАЕУ сега се съвместяват функционалности по правене на политики и оперативни функционалности. „ Добрите практики изискват такива оперативни функционалности да не бъдат в министерство. Затова това, което има като организация сега ще го разделим на две елементи, не безусловно равни. Частта, която има оперативни функционалности ще премине в изпълнителна организация, а частта, която прави политики ще остане в министерството “, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР