Депутатите от Комисията по бюджет и финанси в парламента единодушно

...
Депутатите от Комисията по бюджет и финанси в парламента единодушно
Коментари Харесай

Купуват нови военни патрулни кораби

Депутатите от Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание единомислещо одобриха измененията в Актуализиран план за капиталов разход " Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили ".

Станимир Георгиев, заместник-министър на защитата сподели, че през месец ноември 2020 година Българското военно министрество и немската компания “NVL B.V & Со. KG “ са подписали контракт за планиране и изграждане на два многофункционални модулни патрулни кораби.



“В него е планувано корабите да бъдат оборудвани със системи за тактически продан на картина на ситуацията на морето в действително време Link - 11 с опция за надграждане на Link - 12 и Link-16 Block Upgrade 1 (BU 1) ”, сподели той и посочи, че в края на 2022 година е получено писмо, че заради условия като войната се изисква подмяна на заложените в контракта системи Link. Георгиев сподели, че при създалата се обстановката цената ще доближи до 995 млн.лв.



Според Георгиев корабите сега се строят съгласно графика по контракта и няма никакво забавяне. Първият към този момент е спуснат на вода и към този момент се достроява. Вторият транспортен съд ще бъде спуснат във вода през 2024г. Няма никакви закъснения по графика за осъществяване ”, увери Георгиев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР