Депутатите от Има такъв народ, Демократична България и Изправи се

...
Депутатите от Има такъв народ, Демократична България и Изправи се
Коментари Харесай

Ще остане ли без охрана главният прокурор?

Депутатите от " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! " ще прегледат в Народното събрание искане за чуване на основния прокурор Иван Гешев. То ще е по отношение на, като трите партии желаят и отчет за активността му за последната година и половина.

От " Демократична България " означават в известие до медиите, че бюрото не е защитавало никого през 2020 година, само че все пак в последните години бюджетът му е увеличаван неведнъж. Негови чиновници попаднаха във фокуса на публичното внимание с присъединяване си в претърсванията в президентството през юли предходната година, станали един от мотивите за гражданските митинги с искане за оставка на основния прокурор и тогавашното ръководство на страната. Новото им пълномощие стана допустимо откакто функционалностите на бюрото бяха разширени месеци преди този момент със законови промени, инициирани от Гешев.
 Председателстващият Висш съдебен съвет за офанзивите против Гешев: Съдебната система не постоянно е долюбвана Председателстващият Висш съдебен съвет за офанзивите против Гешев: Съдебната система не постоянно е долюбвана
Съдебната система не всеки път е била долюбвана. Така представляващият Боян Магдалинчев разяснява рецензиите отправени от Народното събрани...

Служебният вътрешен министър съобщи предходната седмица, че с 9-10 млн. лева бюджет Бюрото за отбрана на очевидци към основния прокурор през предходната година не защитавало никого с изключение на Гешев.

" Гешев си е назначил към 150 души, огромна част от които не вършат друго с изключение на да го охраняват непрекъснато на три смени ", сподели Рашков и добави, че за предходната година основният прокурор не е отчел нито едно лице, включено в програмата за отбрана на очевидци.

Държавната финансова ревизия пък стартира инспекция на разноските на бюрото.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР