Депутатите от ГЕРБ и „Има такъв народ“ - Тома Биков

...
Депутатите от ГЕРБ и „Има такъв народ“ - Тома Биков
Коментари Харесай

Лицемерие ли е обсъждането на 1 лв. субсидия: ГЕРБ и ИТН в остър сблъсък

Депутатите от ГЕРБ и „ ИТН “ - Тома Биков и Филип Станев, влязоха в изострен спор от парламентарната естрада и взаимно се упрекнаха в двуличие. Причина за това станаха днешните полемики към това дали партийната дотация да бъде понижена от 8 лв. на 1 лев.

Какво споделят от ГЕРБ

„ В дебата би трябвало ли партийната дотация да стане 1 лев доста се използва думата „ двуличие “. Лицемерие е това, че гледаме този закон през днешния ден с цялостното схващане на неговите вносители, че той няма да бъде гледан на второ четене, тъй като няма да има време “, сподели Биков.

По думите му цялата полемика, която тече към този момент часове, е за закон, който изначално е ясно, че няма да бъде признат.

„ В момента ние заблуждаваме хората, които ни гледат, че обсъждаме нещо в действителност, а ние не го вършим. Това няма да се случи. Лицемерие е да кажеш, че ще спестиш 21 милиона лв. от дотации и ще ги дадеш за Кодекса за обществени обезпечаване, пенсии и така нататък, които костват към милиард, а може би повече “, сподели още Биков.

„ Лицемерие е да кажеш, че с тази смяна от 8 лв. на 1 лев искаш да смениш модела. Никакъв модел не сменяш, а просто намаляваш дотацията. Да смениш модела значи да промениш метода, по който дотацията се харчи “, добави Тома Биков и прикани „ ИТН “ да не заблуждават хората.

Депутатът от ГЕРБ ги упрекна, че внасят това предложение в предпоследния ден на 45-ия парламент и още веднъж повтори, че това е „ същинско двуличие “. По думите му и самият референдум е бил двуличен, тъй като въпросът е бил подложен „ извънредно несериозно “, а явно той е сериозен за гласоподавателите на Има Такъв Народ.

Какво дадоха отговор от „ ИТН “

„ Г-н Биков, Вие да говорите за двуличие от трибуната на Народното събрание е висша форма на двуличие, познавайки вашият политически път, тъй като ние като публицисти сме го следили деликатно през годините. Няма да припомняме онази прословута фраза за карикатурата на деспот, която е Борисов “, сподели от своя страна Филип Станев.

„ Вие извървяхте един доста забавен морално житейски политически път, който за вас може би няма нищо общо с лицемерието. И от Тома Неверни във връзка с Бойко Борисов се превърнахте в Тома Най-верни на същия този министър председател, тъй че доста Ви апелирам не говорете за двуличие. Вие бяхте част от заслугата, която имахте тогава, част от това да се разпадне остарялата ви политическа групировка и в този момент тя да не участва в Народното събрание “, сподели още депутатът от Има Такъв Народ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР