Депутатите от ГЕРБ Антон Тодоров и Христо Гаджев са внесли

...
Депутатите от ГЕРБ Антон Тодоров и Христо Гаджев са внесли
Коментари Харесай

ГЕРБ внасят сигнал за нарушение по Закона за класифицираната информация

Депутатите от ГЕРБ Антон Тодоров и Христо Гаджев са внесли в прокуратурата и ДАНС и Държавната организация за достъп до класифицирана информация сигнал за нарушаване на закона за класифицираната информация от страна на президентската администрация. Става дума за секретна шифрограма от посолството ни във Вашингтон, обвързвана с диалози на посланика ни в Съединени американски щати с производителя на изтребителите Ф16. Тя е била изпратена от Министерството на външните работи до министри и до началника на кабинета на президента Иво Христов.

Антон Тодоров посочи, че шифрограмата е от 26 февруари тази година по време на служебния кабинет на Огнян Герджиков. Депутатите от ГЕРБ припомниха, че Иво Христов не е минал до този миг през процедура за достъп до класифицирана информация.
Антон Тодоров - народен представител от ПГ на ГЕРБ: И аз ще задам още веднъж въпросите - кое във финансовото състояние,в контактите на Иво Христов, е в основата на неговото отвращение да се подложи на процедура за изследване за класифицирана информация? Как началникът на кабинета приема кореспонденцията и съучаства на президента, когато няма достъп до класифицирана информация? Общото умозаключение е, че ние имаме един апендикс отпред на администрацията - човек, който явно или нарушава закона, или е лишен на 90 % от опциите да извършва своите функционалности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР