Депутатите от енергийната комисия в парламента коментираха казуса с Лукойл

...
Депутатите от енергийната комисия в парламента коментираха казуса с Лукойл
Коментари Харесай

Делян Добрев: Ако не дойдат за ветото, значи ПП/ДБ искат да опростят 36 млн. на Лукойл

Депутатите от енергийната комисия в Народното събрание разясниха проблема с " Лукойл " на днешното си съвещание, на което отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху измененията в Закона за енергетиката, предвиждащи цялостна либерализация на пазара на електрическа енергия за битовите консуматори до 2026 година

Председателят на комисията Делян Добрев изрази противоречие с изявление на икономическия министър Богдан Богданов от през вчерашния ден, че страната не може да си събере дължимите от " Лукойл средства от поради проблеми в нормативната база. Депутатът от ПП/ДБ Ивайло Мирчев бе безапелационен, че страната би трябвало да си вземе дължимото.

" Има две тематики. Едната е обвързвана с въпросните 500 милиона, които Денков сподели че дължат и ще внесат другата седмица ", съобщи Добрев. Втората тематика по отношение на проблема с " Лукойл ", която той разяснява, е обвързвана с вноските във фонда за сигурност ма енергийната система. По думите му, в случай че ветото на президента бъде отхвърлено на плануваното за петък пленарно съвещание, сдружението би трябвало да почне от вторник да внася по 3 млн. лева на ден. Добрев добави, че тези пари ще стигнат до жителите под формата отстъпка от 73 ст. за горивата на бензиностанциите.

Той сподели още, че, в случай че ПП-ДБ не дойдат на съвещанието, значи желаят да опростят 36 млн. на " Лукойл ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР