Депутатите от британската Консервативна партия задействаха процедура за гласуване на

...
Депутатите от британската Консервативна партия задействаха процедура за гласуване на
Коментари Харесай

Съпартийците на Мей й искат вот на недоверие

Депутатите от английската Консервативна партия задействаха процедура за гласоподаване на вътрешнопратиен избор на недоверия в премиера Тереза Мей откакто бяха събрани нужните за това 48 писма. Гласуването ще се състои довечера, оповестява БНР.

Председателят на Комитет 1922 Греъм Брейди разгласи публично, че 15% от депутатите от Консервативната партия са внесли писма за вота на съмнение и процедурата е задействана.

Очаква се гласуването да се организира сред 20:00 и 22:00 часа българско време, като преди този момент министър председателят Тереза Мей ще направи изказване пред депутатите. Гласовете ще бъдат преброени незабавно след гласуването, като с цел да оцелее на Тереза Мей са нужни 158 гласа.

Могат единствено да се вършат догадки дали има задоволително болшинство против премиера, с цел да се стигне до избор на нов водач на партията, само че ето какво ще стане, в случай че вотът против Мей бъде несполучлив.

" Ако болшинството в партията я поддържа довечера, тогава има мораториум да не се внася нов избор на съмнение за интервал от 12 месеца ", сподели Греъм Брейди.

Това значи, че Тереза Мей евентуално може да ръководи най-малко още една година, в случай че няма други разтърсвания.

Предвид на по този начин създалата се обстановка Мей евентуално ще би трябвало да анулира визитата си в Ирландия довечера.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР