Депутатите одобриха окончателно идеята на управляващите за въвеждане на смесено

...
Депутатите одобриха окончателно идеята на управляващите за въвеждане на смесено
Коментари Харесай

Решено: На следваите избори гласуваме или с машина, или с бюлетина


Депутатите утвърдиха дефинитивно концепцията на ръководещите за въвеждане на смесено гласоподаване – и на машина, и с обичайна хартиена бюлетина. Промяната стана част от признатите на второ четене текстове в Изборния кодекс, към които се сплотиха съдружните сътрудници от ГЕРБ и „ Обединени патриоти “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Устройства за гласоподаване ще има единствено в секциите с над 300 гласоподаватели, а всеки гласоподавател самичък има право да избере дали да ги употребява или да пусне гласа си с в избор ната урна.

От опозицията застанаха твърдо против промени те, които дефинираха като подчинение от постигнатото до тук и настояха за напълно машинен избор като единствена гаранция за честността на избор ите.

„ ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ не желаят машинно гласоподаване “, укори ръководещите депутатът от левицата Филип Попов. Тезата му отбрани и Надя Клисурска, съгласно която вотът на машини ще предотврати операциите и ще помогне за по-точното отчитане на избор ните резултати. Според Българска социалистическа партия смесения избор ще усложни и протоколите, тъй като там би трябвало да се нанасят резултатите от два разнообразни метода на гласоподаване.

За операции на вота заговориха и от Движение за права и свободи, които също не поддържат предлагането.

„ Бойко Борисов си приготвя фалшификацията на идващите избор и “, сподели от парламентарната естрада Хамид Хамид.

Тезата на ръководещите отбрани депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. „ Как Българска социалистическа партия организира почтени избор и в събота за избор на собствен ръководител – с хартия или на машина “, попита той, визирайки директния избор за водач, на който Корнелия Нинова още веднъж застана отпред на левицата. „ Когато почтени хора организират почтени избор и, няма проблем. Проблемът е другаде “, отговори му Филип Попов.

„ Никъде в Европа няма машинно гласоподаване “, пък твърди Борис Вангелов от „ Обединени патриоти “. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР