Депутатите обсъждат нови правила за шофьорите в Румъния, съобщават местни

...
Депутатите обсъждат нови правила за шофьорите в Румъния, съобщават местни
Коментари Харесай

Нови правила за шофьорите в Румъния

Депутатите разискват нови правила за водачите в Румъния, оповестяват локални медии. Законопроектът, който получи позитивно мнение от правната комисия, планува, че шофьорската брошура ще бъде отнемана, когато водачът натрупа 45 наказателни точки, оповестиха локалните медии.

Това е три пъти повече от сегашните 15 точки. Изменението беше препоръчано от министъра на превоза Лучан Сова и няколко депутати от Социалдемократическата партия (ПСР).

Основният мотив за това е, че водачите в Румъния в този момент рискуват да останат без брошура за някои закононарушения, които не са доста съществени, само че за които неотдавна бяха увеличени санкциите и броят наказателните точки.

Законът планува, че водачите, които натрупват 15 наказателни точки в даден миг, ще губят книжките си за 30 дни. Пълните точки могат да се възстановят до 6 месеца, в случай че водачът не направи нови прегрешения.

Румъния има най-високата смъртност от пътни катастрофи в Европейския съюз през 2017 година от 98 смъртни случая на един милион поданици, съгласно данни от Европейската комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР