Депутатите не стигнаха до решение за разплащането с пътните фирми.В

...
Депутатите не стигнаха до решение за разплащането с пътните фирми.В
Коментари Харесай

БЕЗ РЕШЕНИЕ: Депутатите не се разбраха как държавата да се разплати с пътните фирми

Депутатите не стигнаха до решение за разплащането с пътните компании.

В пленарната зала бяха отхвърлени и трите плана за решение - на правната комисия, на районната и на вносителя - депутати от ръководещото болшинство.

Преди гласуването вицепремиерът и районен министър Гроздан Караджов се обърна към депутатите с молба да вземат решение довечера, тъй като " на следващия ден няма по какъв начин да възложим закърпването и на една дупка по българските пътища ".

От " Продължаваме Промяната " упорстват за по-строг надзор върху спомагателните средства, които трябваше да бъдат платени на компаниите. Затова предлагаха това да стане със глоба на Народното събрание, след мнение на антикорупционната комисия, на база отчет на междуведомствената работна група.

Според предлагането на вносителите и редакцията на районната комисия разплащането трябваше да стане с решение на Министерския съвет.

" За " плана на правната комисия се оповестиха 102-ма депутати от Политическа партия, Българска социалистическа партия и " Демократична България ", а срещу бяха 108 (от ГЕРБ-СДС, " ИТН ", ДПС), 11 се въздържаха, деветима от тях от " Възраждане ".

Предложението на районната комисия беше подкрепено единствено от 25-има народни представители (основно от ИТН), а на вносителите - от 29 депутати. Останалите гласоподаваха " срещу " и " въздържал се ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР