Депутатите не приеха промените в закона за контрола на търговията

...
Депутатите не приеха промените в закона за контрола на търговията
Коментари Харесай

Депутатите не приеха промени в закона за контрола на търговията с горива

Депутатите не одобриха измененията в закона за контрола на търговията с горива Новите законодателни промени, свързани с контрола на търговията с горива, срещнаха съпротивата на депутати от разнообразни политически сили. В последна сметка промените не бяха признати на първо четене в парламентарната комисия по стопанска система. 
 
Председателят на Българската петролна и газова асоциация Валентин Златев още веднъж посочи нуждата от подобен закон, който да ограничи сивата стопанска система в бранша. Отправи и рецензии към работата на Агенция „ Митници ”.
 
Валентин Златев: „ Целият надзор върху акцизите, Министерство на финансите си закри отдела за акцизна политика преди години и я разпореди на Агенция „ Митници ”. Тоест тя възнамерява какъв брой би трябвало да бъдат акцизните приходи в бюджета, вие ги гласувате в закона, тя ги събира и тя се управлява по какъв начин ги събира. А всичкото това нещо става само и единствено на съображение на системата БАЦИС – българската политизирана, централизирана система или каквото и да е. Тази система, дръзвам да настоявам отговорно, през цялото време е направена по този начин, че тя да не действа. И тя не действа ”.
 
Подкрепа на закона изрази и Емил Димитров от Обединени патриоти. Резерви към плана пък показва неговият сътрудник от същата парламентарна група Александър Сабанов . Дискусията мина без изявления на представители на ГЕРБ.
 
Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия настоя да се сформира работна група, която да уточни измененията в закона и разкритикува дейностите на Министерство на финансите: „ Ние от опозицията не имаме вяра на господин Горанов, тъй като неговото безучастие по отношение на системата БАЦИС бе показателно и по време на вота за съмнение, когато той сякаш на устно предписание бил подхванал някакви дейности. Факт е, че нищо не е подхванал и тази система може би продължава да се манипулира ”.
 
Министерство на финансите също не поддържат плана за промени в новия закон за надзор на търговията с горива, стана ясно по време на съвещанието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР