Депутатите намалиха състава на Комисията за енергийно и водно регулиране

...
Депутатите намалиха състава на Комисията за енергийно и водно регулиране
Коментари Харесай

Депутатите решиха за намаляването на състава на КЕВР - опозицията възрази

Депутатите понижиха състава на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) от 9 на 5 индивида. Това е записано в промени на Закона за енергетиката, които бяха признати на второ четене. Срещу тази смяна се оповестиха изрично от опозицията - ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Движение за права и свободи. Срещу смяната са и от " Възраждане ".

Текстовете обаче бяха предпазени от " Продължаваме промяната " и " ИТН ". Според депутатите, с понижението ще бъдат осъществени икономии.

От комисията ще бъдат освободени след обнародването на тестванията - членовете, които са икономист и правист. Ще бъдат освободени и двама енергетици, само че след извършен жребии.

Според опозицията по този начин на процедура се овладява комисията и тя ще взима решения подбудени от ръководещите. В момента тече и процедура за избор на нов ръководител и още един член, чийто мандати са изтекли.

За постовете обаче има единствено двама претенденти, алармираха от опозицията. Така действително няма да има състезание.

Кандидат за ръководител е новоназначеният зам.министър на енергетиката Станислав Тодоров. Предложението е импортирано от " Продължаваме промяната ". Вторият кадидат е Благой Голубарев от Има Такъв Народ.

Според ГЕРБ-СДС обаче нито един от двамата претенденти не дават отговор на изискванията по актуалното законодателство, което е настоящо все още и би трябвало да бъдат изключени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР