Депутатите на ПП Зелено движение, част от ПГ Демократична България,

...
Депутатите на ПП Зелено движение, част от ПГ Демократична България,
Коментари Харесай

Депутати от ДБ поискаха изслушване на Володимир Зеленски в българския парламент

Депутатите на Политическа партия " Зелено придвижване ", част от ПГ " Демократична България ", Владислав Панев и Зорница Стратиева са внесли в Народното събрание предложение за план на решение за чуване от Народното събрание на президента на Република Украйна Володимир Зеленски.

Проекторешението е заведено през вчерашния ден в деловодството на Народното събрание и е разпределено на парламентарната комисия по външна политика. След гласоподаване в комисията се чака предлагането да бъде разисквано в пленарната зала. Ако проекторешението бъде признато, на Зеленски ще бъде препоръчано да приказва пред българския парламент.

Решението такова предложение да бъде направено беше взето от Националната конференция на Политическа партия " Зелено придвижване " предходната събота. Председателят на " Зелено придвижване " Владислав Панев тогава изясни концепцията като мощен знак каква е позицията на България. Причината е, че към този момент България се държи като страна, която съблюдава " неутралитет ", отхвърля да изпрати друга помощ на Украйна, с изключение на филантропичната такава.

Вносителите на предлагането в Народното събрание показват, че България не може да си разреши да остане безучастна към гибелта и страданието на популацията на Украйна. Ако президентът Зеленски бъде изслушан, ще бъдат изяснени събитията към възникването на военния спорът и ходът на договарянията, считат те. Панев и Стратиева показват, че чуването би асъдействало и за вземането на решение за това каква помощ следва да изпратим на Украйна.

Депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев разяснява, че чуването може дефинитивно да промени отношението на парламентарните групи към предлагането за даване на военна помощ на Украйна.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов пък го дефинира като " несериозно " и " сценичен акт ", от който Народно събрание няма потребност.

Украинският президент към този момент приказва пред американския Конгрес, английския парламент, Бундестага, италианския парламент, израелския Кнесет и други, като непроменяемо приканва за военна помощ във войната, която Русия стартира на територията на страната му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР