Депутатите на Държавната дума от фракцията Единна Русия и сенатори

...
Депутатите на Държавната дума от фракцията Единна Русия и сенатори
Коментари Харесай

Едина Русия предлага: Руски компании, които изпълняват чуждестранните санкции, да носят наказателна отговорност

Депутатите на Държавната дума от фракцията " Единна Русия " и сенатори от " Единна Русия " внесоха в Долната камара законопроект, който планува наказателни отговорност до 10 години затвор за осъществяване на антируските наказания в Руската федерация. Това оповестиха от пресслужбата на партията, предава ТАСС.

" Единна Русия " внесе законопроект за наказателна отговорност за използване на глобите. Документът планува санкция до 1 милион рубли или отнемане от независимост до 10 години ", се споделя в отчета.

Дмитрий Вяткин, първи заместник-председател на фракцията " Единна Русия ", сподели по-рано, че законопроектът е част от отбраната на съветската стопанска система от враждебни дейности на непознати страни.

Предлага се да се създадат промени в част 2 на член 201 от Наказателния кодекс на Руската федерация („ Злоупотреба с власт “), който планува отговорност за такова закононарушение при положение на тежки последствия. Законът се предлага да бъде допълнен с ново утежняващо виновността събитие - " осъществяване на решение на непозната страна, съюз на непознати страни или интернационална организация за въвеждане на ограничаващи ограничения против Руската федерация ".

Както изясни по-рано Павел Крашенинников, ръководител на комисията на Държавната дума по държавно законодателство, редица съветски компании, в това число тези с държавно присъединяване, по една или друга причина отхвърлят да работят с банки и предприятия, които към този момент са попаднали под наказания, тъй като самите те се опасяват да попаднат под тях. „ Очевидно една от задачите на външните наказания е да дестабилизират вътрешната стопанска система на Русия, да накарат вътрешни акции една против друга. За да предотвратим утежняването на икономическата обстановка вътре в страната, ние предлагаме да променим Наказателния кодекс на Руската федерация, " той сподели.

Изпълнението на задгранични наказания против Руската федерация на съветска територия ще се санкционира с санкция до 1 милион рубли или в размер на заплатите, други приходи на наказаното лице за интервал до пет години или без него. Престъплението може да докара и до насилствен труд за период до пет години, с допустимо отнемане от право да се занимават с избрани действия до три години. Освен това е допустимо наказване под формата на отнемане от независимост до 10 години с отнемане от право да заема избрани длъжности или да се занимава с избрани действия до три години.

Защита на ползите на Руската федерация

Андрей Клишас, ръководител на комисията на Съвета на федерацията по конституционно законодателство, означи, че законопроектът е ориентиран към отбрана на ползите и сигурността на Руската федерация, правата и свободите на нейните жители и законните ползи на съветските юридически лица.

„ Налагането и спазването на наказания от непознати страни или съюзи на непознати страни е отговорност на тези страни и съюзи, както и на техните длъжностни лица. Следователно изхождаме от обстоятелството, че в случай че някой в ​​Руската федерация реши да ограничи правата и свободи на жителите на Руската федерация, юридическите лица, органи или организации,такива лица би трябвало да бъдат подложени на наказателна отговорност “, акцентира сенаторът.

По-рано държавната комисия по законодателна активност утвърди позитивното мнение на Кабинета на министрите по законопроекта с редица мнения. Така в мнението се показва, че „ законопроектът не регистрира напълно обектите на наказателно-правната отбрана “, защото глобите могат да бъдат наложени „ освен против Руската федерация, само че и против жители на Руската федерация, както и против съветски юридически лица ".

По-рано Клишас съобщи в своя канал в Telegram, че Върховният съд на Руската федерация също е подкрепил самодейността. Законопроектите за изменение и допълнение на Наказателния кодекс на Руската федерация би трябвало да бъдат показани в Долната камара със мнения от държавното управление и Върховния съд на Руската федерация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР