Депутатите и днес влязоха в спор за вторите F-16. Депутатът

...
Депутатите и днес влязоха в спор за вторите F-16. Депутатът
Коментари Харесай

Депутати се чудят хартиени самолети или гарвани ще пазят небето на България

Депутатите и през днешния ден влязоха в спор за вторите F-16. Депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев съобщи, че се получава забавно съвпадане - в дневния ред на законодателния орган се разисква хартиената бюлетина и хартиените самолети, които не се знае по кое време ще дойдат.

Цените са планирани, в договорите написа, че американката страна може да увеличи цените с 10% без съобщение, само че същото касае цената на аварийните елементи и цената на услугите. Никъде не написа какъв брой ще костват аварийните елементи и какъв брой ще костват услугите по поддържането на самолета, посочи Гечев.

Той добави, че доставчикът желае да подпишем празен чек за вторите осем F-16. Няма никакви гаранции за качеството на самолетите, обслужването, аварийните елементи и никакви гаранции няма, в случай че се случи нещо с доставката на изтребителите, безапелационен бе социалистът.

Според Гечев се предлага контракт, съгласно който доставчикът може да си пие кафето до 2035 година и няма нито един и продънен $ санкция, в случай че доставчикът не си извърши отговорностите. Правителството на Съединени американски щати не обезпечава и не дава гаранции за нито едно от техническите произведения, с изключение на плануваното, което касае правата на благосъстоятелност. Съединени американски щати не носи никаква отговорност за нищо - нито за периоди, нито за последствия за персоналния състав на въоръжените сили, добави той.

Най-странното нещо, по думите на Гечев е, че се получава по този начин, че българската военна авиация завършва следващата година. Партньорите ни от НАТО и Съединени американски щати унищожават българската авиация, защото няма нови самолети, над небето на България ще летят единствено гарвани и непознати самолети, ядоса се Гечев.

Той предизвести, че рисковете за България и за бюджета ни са големи. Първият стадий не е приключен, не е доставен нито един аероплан, а в този момент на хартия и на чертеж се оферират вторите осем, отсече Румен Гечев, съгласно който даже и до края на тази година няма да полети първия аероплан F-16. Подводница се прави по-бързо от изтребителите. Това ще е аероплан, който ще се създава 100 години, съгласно Гечев.

, а ще поддържа друга хартиена бюлетина. Точно бедна България ли да подтиква снабдител, който не извършва отговорностите си, запита Гечев. Той счита, че пандемията от ковид не е опрощение за забавянето на производството на F-16. Никакви оправдания не могат да бъдат признати, акцентира депутатът.

Решенията съгласно Гечев могат да бъдат няколко: да се приготвят български летци да летят с първия модел Ф-16, до момента в който се доставят другите и до момента в който доставчикът не извърши отговорностите си, парите да са в бюджета. Българска социалистическа партия няма да поддържат по финансови аргументи удължаването на хартиените самолети F-16, block 70.

" Демократична България " отговори на досегашните си съдружни сътрудници в кабинета на Кирил Петков. Ивайло Мирчев съобщи, че не му миришело нито на хартиена бюлетина, нито хартиени самолети от изявлението на Гечев, а му ухаело на 1996 година. Мирчев се надява Българска социалистическа партия да имат друго предложение какво да употребява българската войска. " Докарахме се до такава степен 30 години Военновъздушни сили, само че и българската войска да са в положението си, в което бяха през 1989 година - да няма нови самолети и да няма рационализация на армията ", уточни депутатът.

Той се надява, че Българска социалистическа партия не желаят с МиГ-29 да се охранява небето над България.

Гечев не разбра изявлението на сътрудника си Ивайло Мирчев, а го дефинира като изплашен и некадърен рев . Има и други бойни самолети, единствено че в Чехия и Унгария летят грипени. Няма ги F-16 и България е длъжна да потърси отговорност от доставчика, настоя социалистът. Има други страни-членки на Европейски Съюз и НАТО, които създават задоволително положителни изтребители. Подписването на втория стадий за вторите осем F-16 значи, че подтикваме нарушение на закони и контракти с всички произлизащи финансови и други страшни последствия за националната ни сигурност, безапелационен бе социалистът.

Отговорът на ГЕРБ не закъсня. Христо Гаджев прикани депутатите да приказват всъщност, тъй като при приемането на плана за капиталов разход " Придобиване на нов вид военен аероплан " - втори стадий, чак тогава може да се стигне до подписването на контракти и клаузи. От Политическа партия желаеха половин час отмора от името на парламентарната си група и получиха такава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР