Депутатите единодушно ратифицираха споразумението, с което България дарява 51 480

...
Депутатите единодушно ратифицираха споразумението, с което България дарява 51 480
Коментари Харесай

Даряваме 51 000 дози от ваксината на Pfizer на Северна Македония

Депутатите единомислещо ратифицираха съглашението, с което България подарява 51 480 дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech на Северна Македония. Дарението е на стойност малко над 1,5 млн. лв., а с цел да бъде ускорена процедурата, Народното събрание гласоподава ратификацията на две четения в границите на днешното пленарно съвещание, предава БГНЕС. 

„ Изборът е или да дарим тези ваксини, или да ги унищожим “, уточни от парламентарната естрада служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

Той се обърна към депутатите от ГЕРБ-СДС по отношение на дарението на 50 000 дози на AstraZeneca на Босна и Херцеговина, както и препродажбата на 100 хиляди дози на Moderna на Норвегия, които попречиха ратификацията да мине на две гласувания в едно съвещание.

„ Не знам какви игрички играете, само че не е това тематиката, от която да се вадят политически дивиденти “, уточни Кацаров и добави: „ Нека да бъде осъществено това подаяние, с цел да можем да създадем едно положително дело за нашите братя от Северна Македония “.

В последна сметка ратификацията мина при единомислещо гласоподаване, само че здравният министър предизвести, че съществува хипотетична възможност Северна Македония да се откаже от него, защото може и да няма време да приложи тези ваксини, тъй като срокът им на валидност изтича.

Дарението на ваксини за Босна и Херцеговина и препродажбата дози на Норвегия може и да не успее да мине на второ четене в Народното събрание, който следва скоро да бъде разхлабен, прецизира организацията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР