Депутати подкрепиха идеята за отделни зони за купон и отдих

...
Депутати подкрепиха идеята за отделни зони за купон и отдих
Коментари Харесай

Искат ваучери за здравна почивка

Депутати поддържаха концепцията за обособени зони за ваучър и отдих

Държавата да позволи въвеждането на ваучери за здравна предварителна защита. За това упорстват от туристическия бранш, стана ясно по време на 5-та годишна среща на Националния ръб по туризъм, на която в. “Труд ” бе медиен сътрудник. Идеята е бонусът към възнагражденията да се дава от работодателите по същата скица, по която в този момент чиновниците получават талони за храна. Предложението ще бъде прегледано от туристическата комисия в Народното събрание. Към момента едвам 45 хиляди българи годишно се лекуват със субсидиране по стратегиите на Национален осигурителен институт в балнеохотели и медицински заведения, сподели ръководителят на Българския съюз по балнеология и спа Сийка Кацарова. Докато в Унгария всяка година над 2 млн. души се възползват от здравните си застраховки в частни обекти, добави тя.

Държавата направи първата стъпка, когато Министерството на туризма изготви 7 спа маршрута. Добре е дестинациите обаче да доведат и до действителни доходи за бранша и това може да стане точно, в случай че страната позволи ваучерите за здравна отмора, изясни Румен Драганов от Националния ръб по туризъм. През идващите 20 година туристите от ден на ден ще търсят хотелите със здравни стратегии и здравословна храна, изясни Кацарова. Въвеждането на ваучери е доста добра концепция и би трябвало да убедим Министерство на финансите, че тази врата би трябвало да бъде отворена за българите и родния бизнес, съобщи и кметът на известния с минералната си вода Кюстендил Петър Паунов.

Вчера комисията по туризъм в Народното събрание утвърди концепцията на отрасловото министерство курортите да бъдат изключени от Закона за шума, а в тях да бъдат основани профилирани зони за отмора и за празненство.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР