Депутати от Възраждане, БСП и ИТН внесоха първия за този

...
Депутати от Възраждане, БСП и ИТН внесоха първия за този
Коментари Харесай

Гласуват вота на недоверие към кабинета Денков в петък, 13-и

Депутати от " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ внесоха първия за този кабинет избор на съмнение против държавното управление.

Повод за недоверието към държавното управление е " енергийната политика на държавното управление " и " унищожаването на българската въглищна промишленост ", заяви през вчерашния ден водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Енергетиката е народен интерес, ето, трите опозиционни партии пазиме националния интерес. Това, което се случва с проектите, е единствено въведения - следва да се гласоподава Картата за енергетиката, която тотално отписва подписаното съглашение през вчерашния ден ", сподели Цончо Ганев от " Възраждане ".

Поводи за вотове на съмнение има най-малко 26, уповавам се още първият да успее, добави Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

ГЕРБ и Движение за права и свободи употребяват ПП-ДБ като гумено средство за предотвратяване, разяснява и Тошко Йорданов от Има Такъв Народ. По-добре е в този момент да падне това държавно управление, тъй като в случай че падне по-късно, ГЕРБ и Движение за права и свободи ще отнесат шамарите. Ще дам 100 лева на индивида, който ми откри изявление на Борисов, което не се е трансформирало за един час, добави Йорданов.

Сектор енергетика е единствено един от всички рухнали браншове в страната, добави самостоятелният Радослав Василев. Именно по тази причина Борисов заприказва за промяна на министри, сподели още Василев.

Според Конституцията за внасяне на избор на съмнение са нужни подписите една пета от депутатите или 48 народни представители. Вотът през днешния ден има поддръжката на 60 депутати - от " Възраждане ", Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия.

" Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ пък имат общо 72 гласа в Народното събрание. За да бъде сполучлив вотът на съмнение, са нужни минимум 121 гласа, т.е. би била нужна поддръжката на ГЕРБ или на Движение за права и свободи.

Представители и на двете партии към този миг обаче обявиха, че няма да поддържат вота на съмнение, в случай че държавното управление съблюдава подписаното съглашение.

Разискванията за вота на съмнение ще бъдат в четвъртък, 12-ти октомври идната седмица, а гласуването в петък, 13-ти октомври.

Това разпореди ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР