Депутати от ППДБ говориха с вътршния министър Калин Стоянов за

...
Депутати от ППДБ говориха с вътршния министър Калин Стоянов за
Коментари Харесай

Депутити говорят с вътрешния министър за пияните шофьори

Депутати от ППДБ приказваха с вътршния министър Калин Стоянов за пияните водачи. Те се разбрали, че неяснотите към използването на текстовете от Наказателен кодекс за конфискация на колите на пияните и дрогирани водачи ще бъдат изчистени до края на тази седмица.

В същото време максимален е казусът с позитивните резултати за опиати при водачите, които  са употребявали медикаменти.

Логично е още в първите дни на новата сесия на Народно събрание да помислим за законови оферти, които да подсигуряват, че отговорните ще понесат бързо и заслужено своите санкции. Важно е тези, които нямат виновност, да не заплащат цената за това, сподели Явор Божанков.

Според Настимир Ананиев е значимо също по този начин сред Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата да се съгласуват методическите инструкции, свързани с конфискацията на колите. В момента само със правосъдно позволение може да са конфискува автомобил, сподели той.

Никой не приказва за това, че откакто към този момент имаме годен резултат от кръвната проба за опиати, ти се лишава автомобила. Проблемът е, че в първичния миг, когато към момента не е ясно дали имаш някаква виновност, ти понасяш някакви вреди, разяснява ръководителят на правната комисия Стою Стоев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР