До 21 юни 2024 г. в района на Военноморска база

...
До 21 юни 2024 г. в района на Военноморска база
Коментари Харесай

В района на Военноморска база Варна започна водолазното учение Тритон

До 21 юни 2024 година в региона на Военноморска база Варна и териториалното море на Република България, за четвърта поредна година, се организира учението „ Тритон 2024 ”.

Актуалността на такива взаимни учения и тренировки от сходен темперамент се обуславя от коренно променената среда на морската сигурност в Черноморския район. Непредсказуемостта на опасността, която съставляват плаващите мини, трансформира противоминните интервенции в ежедневна рутина за съюзните военноморски сили.

Само посредством увеличение на съдействието и партньорството може да се преодоляват дейно провокациите и да се подсигурява сигурността и стабилността на страните от Алианса.

В учението вземат участие военнослужещи от Военноморски сили на България, Румъния, Турция, Съединени американски щати и Франция, профилирани в унищожаването и обезвреждането на муниции под вода.

„ Тритон 2024 ” ще се управлява според стандартите и процедурите на НАТО. Общ началник на учението е командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби, а тактическото ръководство на участващите сили и средства е предоставено на командира на дивизиона кораби със спомагателно предопределение, дислоциран във Военноморска база Варна.

Основните старания на участниците са ориентирани към рационализиране на равнището на оперативната съгласуемост, както и подготовката на персоналния състав на тактическо равнище при осъществяване на водолазни и противоминни интервенции в съдружен формат. По време на дейностите на море ще бъдат отработени процедури по разкриване, систематизиране и неутрализиране на невзривени муниции, плаващи и дънни мини.

Целта на учението е да се обезпечи на участниците опция да отработят процедурите по обмисляне, осъществяване, докладване и анализиране на военноморско обучение на тактическо равнище, да обезпечи динамична образователна среда за практикуване на разнообразни водолазни практики и техники в съюзен формат.

По време на учението ще бъдат основани условия за използване на общоприетите тактики и техники за дейности при осветление на подводната конюнктура, битка с минната заплаха и дълбоководни водолазни работи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР