Депутати от опозиционната германска партия Алтернатива за Германия (АзГ) са

...
Депутати от опозиционната германска партия Алтернатива за Германия (АзГ) са
Коментари Харесай

Чекистката "Алтернатива за Германия" или как депутатите от Бундестага изпълняваха инструкциите на агент от Пета служба на ФСБ

Депутати от опозиционната немска партия " Алтернатива за Германия " (АзГ) са съгласували с съветските служби ФСБ своите изказвания и претенции към управляващите във Федерална Република Германия за анулация на помощта към Украйна, сочи следствие на The Insider и Der Spiegel.
 
The Insider продължава серия от следствия за това по какъв начин чиновници на Пета работа на ФСБ са набирали европейски политици. Вече говорихме за вербуването на латвийски евродепутат, а този път ще приказваме за крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", чиито депутати съгласуваха текстовете на изявленията си с кураторите на ФСБ и по тяхно разпореждане съдиха държавното управление си да спре военната помощ за Украйна, пишат от изданието.
 
 Владимир Сергиенко Владимир Сергиенко Източник: ВКонтакте
По данни на публицистите депутатите от " Алтернатива за Германия " са взаимодействали интензивно с Кремъл посредством съветския политтехнолог от украински генезис Владимир Сергиенко. От следствието излиза наяве, че политикът номинално е работил като помощник на депутата от казахстански генезис Евгени Шмид, само че е работил и за други депутати. 
 
По данни на The Insider през юни 2023 година Сергиенко скрито закарва в Сочи политика от АзГ, президент на Асоциацията за отбрана на рускоезичните в Германия Улрих Ойме. През пролетта на същата година под контрола на Сергиенко Ойме написа писмо до папата, в което се оплаква " от гонения против християните в Украйна ". Според следствието, черновата на писмото е пратена от Сергиенко до московските ръководители за инспекция. 
 
Освен това в следствието става дума, че Сергиенко спомага да бъде подаден иск до Федералния парламентарен съд против доставката на танкове на Украйна. Искът официално е подаден от депутати от АзГ. Сергиенко провежда присъединяване в сесията на ПАСЕ на депутата Харалд Вайел, където той държи тирада против преследването на Киев на последователите на Украинската православна черква към Московския патриархат. 
 
The Insider стига до информацията, че директен началник на Сергиенко е Иля Вечтомов, чиновник на Девето ръководство на отдела за оперативна информация към Пета работа на ФСБ. Вечтомов е бил виновен за текстовете на немските политици и е изпращал пари на Сергиенко. 
 
 Служителят на Девето ръководство на отдела за оперативна информация на Пета работа на ФСБ Иля Александрович Вечтомов Служителят на Девето ръководство на отдела за оперативна информация на Пета работа на ФСБ Иля Александрович Вечтомов Източник: The Insider
Според следствието, Иля Вечтомов има и паспорт на името на Иля Векшин. Той е пътувал като Векшин в други страни и се е срещал със завербувани украински жители, сред които очевидно е бил и Сергиенко. Например финансирането за желае до Конституционния съд е в размер на 25 000 евро на месец. Това включва наемането на престижна адвокатска адвокатска фирма.
 
Към това се прибавят и 10 000 евро за управление и представителни разноски. Имената на депутатите от Бундестага ще бъдат предоставени на Сергиенко, написа в напътствията до него.  
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР