Депутати от либералната Свободна демократическа партия (СвДП), която е най-малкият

...
Депутати от либералната Свободна демократическа партия (СвДП), която е най-малкият
Коментари Харесай

Коалиционен партньор в германското правителство призова за план, подобен на британския за изпращане на мигранти в Руанда

Депутати от демократичната Свободна демократическа партия (СвДП), която е най-малкият сътрудник в ръководещата тройна коалиция в Германия, приканват Берлин да подписа съглашения за релокация на претенденти за леговище с трети страни по образеца на противоречивия английски миграционен пакт с Руанда, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Смятам, че ще е добре да помислим за това процедурите, свързани с убежището, да се правят в трети страни, отвън Европа ", сподели водачът на парламентарната група на СвДП Кристиян Дюр ".

" С въвеждането на сходна мярка ще можем да внесем изясненост в разпоредбите за даване на протекция и да създадем по този начин, че хората, за които няма никакъв късмет да останат тук, да не потеглят по рисковия маршрут през Средиземно море ", сподели той.

СвДП сега е най-малкият съдружен сътрудник в държавното управление на канцлера Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 и ръководи дружно с лявоцентриската Германска социалдемократическа партия и Зелените.

Британският парламент утвърди във вторник противоречивото съглашение с Руанда, което ще разреши на английските управляващи да депортират там претенденти за леговище, които идват в Обединеното кралство без постоянни документи.

Според изискванията на договорката, когато дойдат в източноафриканската страна, депортираните мигранти отново ще имат опция да подават заявки за приемане на леговище във Англия, само че ще изчакват в Руанда, до момента в който трае разглеждането им и през това време няма да имат право да се връщат в Обединеното кралство, без значение от страната си на генезис.

Консервативното държавно управление на Обединеното кралство на Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир, бе подложено на остри рецензии в интернационален проект поради проекта, както и на упреци във връзка с разноските по него.

Германските консерватори обаче наблюдават с интерес тематиката за съглашението сред Англия и Руанда. Депутати от дясноцентристкия Християндемократически съюз на някогашния министър председател в Берлин и сестринската му партия Християнсоциалния съюз от дълго време упорстват процедурите на Европейски Съюз, свързани с предоставяне на леговище, да се правят отвън блока.

Правителството на Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 съобщи, че ще изследва въпроса. Очаква се на 20 юни да бъде показан отчет по тематиката, по време на среща на канцлера с министър председателите на 16-те немски провинции.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР