Депутати от антикорупционната комисия в парламента поискаха МВР да съдейства

...
Депутати от антикорупционната комисия в парламента поискаха МВР да съдейства
Коментари Харесай

Проф. Пламен Моллов за обвинението, че е предлагал подкуп: Пари не съм носил

Депутати от антикорупционната комисия в Народното събрание желаеха Министерство на вътрешните работи да спомага Пламен Моллов да пристигна в комисията и да опише предложил ли е рушвет на сегашния шеф на Агенцията по храните Христо Даскалов. Днес Моллов не се яви на плануваното чуване в комисията.

" Търпеливо изчаках с цел да установя до каква степен ще стигне тази акция и мисля, че бяха минати всевъзможни граници ", съобщи пред Българска национална телевизия проф. Пламен Моллов.

" Аз не съм се крил - изцяло съм учуден, че цялата държавна машина е впрегната против един естествен човек. По отношение на чуването в антикорупционната комисия - тази заран приказвах с нейния ръководител, беше спокоен и оправдателен диалог, в който изясних персоналните аргументи, по които нямаше по какъв начин да участвам през вчерашния ден на съвещанието и показах моята цялостна подготвеност идната седмица след понеделник, който и ден и час посочат, да се явя пред комисията и да кажа всичко, което мога да кажа ", изясни проф. Моллов.

Ето какви отговори той на въпроса дали е оказвал напън върху шефа на БАБХ проф. Христо Даскалов:

" Много внушения, обвинявания и квалификации се направиха в последните дни по отношение на мен. Това е един опит за политическа обществена дискредитация, който има за цел да отклони вниманието от това, че ръководещите влизат от рецесия в рецесия и не могат да се оправят. Аз съм доста комфортна цел ".

" Вече има досъдебно произвеждане и профилираните органи ще открият истината. Поводът да се срещна с Христо Даскалов беше концепцията ми да организираме образование на чиновниците в БАБХ ", отговори Моллов на въпрос предложил ли е рушвет на Христо Даскалов.

" Пари не съм носил ", безапелационен беше той във връзка скандалния запис в общественото пространство и добави, че обстоятелствата по случая са обект на следствена загадка, която не може да разкрива.

" Изнасянето на услуги, свързани с контрола, към частни оператори, е активност в целия Европейски Съюз. Държавността на " Капитан Андреево " в никакъв случай не е изчезвала. Там, целият надзор минава през чиновници на Гранична полиция, на Митници, на БАБХ. Лабораторията е просто един реализатор. Нямам точна информация, само че цените за контрола и анализите се дефинират от Министерски съвет с разпореждане, тъй че страната или си свършва работата до дъно, или не ", изясни Моллов.

Дали записът от диалога с проф. Даскалов е действителен или не - Моллов съобщи, че е водил подобен диалог, само че няма обстановка, в която да разяснява освен това, тъй като има досъдебно произвеждане, което не разрешава съответни внушения и обстоятелства да се разясняват.

" Онова, което може да се случи в антикорупционната комисия, има две тематики. Първата е внушенията, които изискват профилираните органи да се произнесат дали изказванията са правилни или не. Втората е професионалният диалог, който си мисля, че ще бъде по-удачен в комисията по земеделие ", счита Моллов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР