Депутатът от ВМРО-ДПМНЕ и бивш министър на външните работи Антонио

...
Депутатът от ВМРО-ДПМНЕ и бивш министър на външните работи Антонио
Коментари Харесай

Милошоски публикува документи, за които твърди, че са част от преговорната рамка за РСМ

Депутатът от ВМРО-ДПМНЕ и някогашен министър на външните работи Антонио Милошоски разгласява във Facebook профила си фотография на документи , за които твърди, че са част от преговорната рамка на Република Северна Македония за договаряния за Европейския съюз.

„ Това е извадка от плана за преговорната рамка с Европейски Съюз , в който на (Република Северна) Македония са наложени спомагателни условия: Договорът от Преспа и Договорът за добросъседство с България става неразделна част от преговорната рамка с Европейски Съюз , дружно с протоколите от Съвместната историческа комисия, които ще би трябвало да бъдат претворени в осезаеми резултати. Пред (Република Северна) Македония се отваря различен въпрос на малцинството (т.е. наново отваряне на Конституцията), което ще бъде ново изискване, от което ще зависи по кое време ще се организира първата междуправителствена конференция. Процесът на стабилизиране и асоцииране, който беше обособен досега, ще стане неразделна част от преговорната рамка и посредством него ще бъдат въведени нови условия и условия, свързани с Рамковата декларация на България от 2019 година “, написа Милошоски.

„ Опозицията се пробва да ескалира напрежението, преди оповестения за събота митинг “, разяснява министърът на външните работи Буяр Османи, на конференция на финала на Форума за разговор Преспа в Охрид.

Той не удостовери оповестените от Милошоски документи, само че сподели, че по негова информация са почнали съвещания със страните членки по предлагането на френското председателство , преди то да дойде в Република Северна Македония.

Всяка страна членка може да даде забележки по предлагането, в това число и България , а всички знаем каква е атмосферата там. Няма да вляза в мнения, преди да чуем забележките на всички страни членки. Когато документът с направените забележки пристигна при нас, ще го проучваме, ще дадем и нашите забележки “, уточни Османи.

Според него това, което прави опозицията в страната, е несериозно, този развой е задоволително сензитивен и надскача партийните рамки и в случай че бъде потърсен в полза на жителите, а не за тяснопартийни цели, би споделил всички информации. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР