Депутатът от Върховната рада Евгений Шевченко заяви, че главнокомандващият Въоръжените

...
Депутатът от Върховната рада Евгений Шевченко заяви, че главнокомандващият Въоръжените
Коментари Харесай

Украински депутат: Залужни се е съгласил да стане посланик във Великобритания

Депутатът от Върховната рада Евгений Шевченко съобщи, че главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни се е съгласил да напусне поста в армията и да стартира дипломатическа кариера като най-вероятно ще бъде назначен за дипломат във Англия. Според депутата главнокомандващият може да подаде оставка през идващите дни, предават ТАСС и " Гласове ".

" Искам да кажа, че съгласно моята информация Залужни се е съгласил да заеме поста дипломат във Англия. Най-вероятно ще отиде там, а ние знаем, че хората, които са били изпращани като посланици - това е политическа пенсия, никой в никакъв случай не се е прибирал, такава е традицията в Украйна. Така че тук ще отчайвам тези, които са почитатели на Залужни ", сподели Шевченко в изявление за шефа на Украинския институт за световни тактики Вадим Карасев.

В същото време депутатът отбелязва, че в случай че Залужни въпреки всичко не отиде във Англия, той има огромни шансове да успее в политиката след оставката си.

" Ако той отиде като дипломат, тогава 100 % Залужни губи политическите си шансове. Ако не замине, а остане в Украйна и стартира да гради политическа кариера, несъмнено, има шансове, и те не са дребни, а огромни ", добави Шевченко. Според него оставката на висшия главнокомандващ може да се чака към 8 февруари, " плюс-минус няколко дни ".

Ден по-рано украинският президент Зеленски призна в изявление за италианския ефирен канал RAI, че обмисля промени във военното управление на страната. На 29 януари в украинските средства за всеобща информация и в обществените мрежи се появиха известия, цитиращи източници за оставката на Залужни. Твърди се, че на този ден Зеленски е предложил на главнокомандващия на ВСУ да подаде непринудено оставка. Според някогашния народен представител от украинския парламент Борислав Береза на Залужний е бил препоръчан постът на дипломат в европейска страна, само че той е отказал.

В украинските средства за всеобща информация и обществените мрежи към момента се спекулира със ориста на Залужни. Украинските издания свързват уволнението на главнокомандващия с неуспеха на лятната " контраатака " на украинските въоръжени сили и политическите упоритости на Залужний. Някои задгранични средства за всеобща информация потвърдиха информацията за идната оставка, като се позоваха на свои източници.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР