Депутатът от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев се извини от трибуната

...
Депутатът от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев се извини от трибуната
Коментари Харесай

Ако сте пропуснали днешния цирк в парламента - гледайте

Депутатът от „ Продължаваме Промяната” Искрен Митев се извини от трибуната на Народното събрание на децата и на феновете за сцената разиграла се по-рано през днешния ден. Преди това той беседва и с ръководителя на ПГ на „ Възраждане” Костадин Костадинов в стаята на групата.

По време на дебата по измененията в Закона за досиетата се стигна до замяна на остри реплики сред Митев и Костадинов. На брифинг по-късно от „ Възраждане” настояха за публично опрощение от ПГ на „ Продължаваме Промяната” и даже за санкции. Костадинов удостовери, че Митев го е дръпнал за вратовръзката при спречкването в залата.

„ Днес е денят на детето и мисля, че не беше най-хубавият миг да се разиграе тази сцена в Народното събрание, на която всички станахме свидетели”, сподели депутатът от Политическа партия по-късно от парламентарната естрада.

„ На първо място желая да поднеса извинения на децата, на феновете, които станаха очевидци на тези грозни прояви, в които и аз взех присъединяване, и несъмнено, да се извиня, в случай че по някакъв метод моето държание е асъдействало тази експанзия да се популяризира по този начин”, съобщи той.

Преди това след диалог с Костадинов, Митев посочи пред публицисти, че не му се е извинил. „ Мисля, че тези неща първо би трябвало да се решат сред нас, а не пред очите на децата и на всички фенове. Просто желаех да му кажа, че не съм склонен с изказванията, които той направи. Той желае да се простим. Аз отново настоявам, че ще се извиня за нещата, които считам, че заслужават извинение”, безапелационен е националният представител.

Костадинов се насочи към председателстващия съвещанието Кристиан Вигенин с думите: „ Този дръвник, ще му разбия носа”.

Вигенин обаче не му даде думата, защото разгласи, че не е ясно към кого е отправено изявлението.



Според Митев притеснителното е, че Костадинов се е разпознал в думите от трибуната по време на дебата:

„ Той потегли към мен, потегли да ме наскърбява, аз просто желаех да му оправя вратовръзката, само че очевидно по различен метод е изглеждало”.

По думите му, всеки заслужен човек би трябвало да заобикаля да се държи по този метод.

„ Ако господин Костадинов се усеща афектиран, че съм му пипнал вратовръзката – за това, бих се извинил”, добави депутатът. А дали би се извинил и за думите си, Искрен Митев отговори, че от „ Възраждане” доста пъти ги предизвикат с разнообразни тематики – заявления, изказвания за еврото, за имунизациите.

„ Когато някой намерено изрича от трибуната неща, които опонират извънредно с действителността и накърняват достолепието освен на нашите гласоподавателите, само че и на хората, които са останали в България, това не мога да простя”, сподели той.

Ако сте пропуснали скандалната сцена, гледайте я тук:

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР