Депутатът от Продължаваме промяната - Демократична България Радостин Василев е

...
Депутатът от Продължаваме промяната - Демократична България Радостин Василев е
Коментари Харесай

Радостин Василев се отказа от имунитета си, въпреки че колегите му го разубеждавали

Депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Радостин Василев е подал през днешния ден в Народното събрание отвод от имунитета си. До това се стигна, след. Поводът съгласно държавното обвиняване са събрани доказателства против Василев, че " през юни 2022 година посредством заплашване e направил опит да принуди депутат ( - бел. авт.) обратно на волята и убежденията му да напусне парламентарна група, както и Народното събрание ".

 Радостин Василев не вижда нищо ужасно в следствието против него, подготвен е да се откаже от имунитета си Радостин Василев не вижда нищо ужасно в следствието против него, подготвен е да се откаже от имунитета си

От трибуната на Народното събрание Василев изясни, че не е очаквал да се стигне до миг, в който да се откаже от имунитета си, тъй като постоянно е спазвал закона и разпоредбите. Той посочи, че се е срещнал с претекстовете на прокуратурата и ги разгласи като фарс.

" Колегите ми от " Продължаваме промяната - Демократична България " се пробваха да ме разубедят и да не си давам имунитета, тъй като смятат, че това деяние на Иван Гешев е опит за шантаж и политически напън по отношение на народен представител, който споделя истината. Но взех решение да дам образец ", сподели от трибуната Василев.

 Радостин Василев до момента не се е отказал от имунитета си, предлага се комисия да взема решение за това Радостин Василев до момента не се е отказал от имунитета си, предлага се комисия да взема решение за това

" След като се срещнах с всички документи от прокуратурата съм уверен, че това е фарс и опит да ме пречупят. Гешев и придворните му от някогашната Специализирана прокуратура са същинските бранители на мафията в България ", добави Василев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР