Депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България Бойко Рашков поема председателското място

...
Депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България Бойко Рашков поема председателското място
Коментари Харесай

Бойко Рашков оглавява парламентарната комисия за контрол над службите

Депутатът от " Продължаваме промяната-Демократична България " Бойко Рашков поема председателското място в парламентарната комисия за надзор над службите за сигурност. Това разгласи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков от трибуната в Народно събрание, като показа плана на решение, импортиран от парламентарната група.

Рашков ще управлява непрекъснатата комисия през тази пленарна сесия, откакто през вчерашния ден досегашният началник на комисия Атанас Атанасов (ПП-ДБ) хвърли оставка в символ на противоречие с оттеглената поддръжка от страна на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за обединяването на цивилното и военното разузнаване. И от Движение за права и свободи също оповестиха през вчерашния ден, че няма да гласоподават за сходно предложение, в случай че то стане факт с подготвяната промяна, обвързвана със службите.

По парламентарен устав ръководителите на комисии се избират от депутатите в зала, само че поради въведената ротация в сегашния парламент, Бойко Рашков сменя Атанас Атанасов единствено с решение на една от ръководещите обединения.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР