Депутатът от Продължаваме промяната - Демократична България Асен Василев коментира

...
Депутатът от Продължаваме промяната - Демократична България Асен Василев коментира
Коментари Харесай

Асен Василев призова македонските политици да спазват писмените споразумения,ако искат да бъдат в ЕС

Депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Асен Василев разяснява думите на македонския вицепремиер и министър на превоза Александър Николоски, който съобщи " по-мизерни от тях са единствено тези прислужници у нас, които се подписаха, че македонският и българският народ имат обща история, каквато нямат ".


Смятам, че думите са обидни и непремерени. Македонските политици би трябвало да схванат едно - в случай че желаят да бъдат членове на Европейски Съюз би трябвало да съблюдават писмените съглашения, безапелационен бе Василев.

" Има документално съглашение сред Европейски Съюз, България и РСМ, което пази българските ползи, с което македонците са се съгласили. Те би трябвало да го изпълнят, в случай че желаят да са част от Европейски Съюз. Всякакви прочувствени прояви няма да оказват помощ ", сподели още той.


Според мен би трябвало да има реакция от страна на България, която да подсети тъкмо това - има документално съглашение и то би трябвало да се съблюдава, счита Василев.

По думите му Европа би трябвало да излезе с позиция. " Това към този момент не е проблем на България и Македония, а сред Македония и Европа. Българските ползи се пазят и от Европа. Македонците би трябвало да го схванат.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР