Депутатът от ИТН Иво Атанасов поиска от трибуната на парламента

...
Депутатът от ИТН Иво Атанасов поиска от трибуната на парламента
Коментари Харесай

ИТН с нова атака в парламента - искат закриването на Комисията по конституционни и правни въпроси

Депутатът от Има Такъв Народ Иво Атанасов изиска от трибуната на Народното събрание закриване на Комисията по конституционни и правни въпроси, която бе образувана при започване на 47 Народно събрание. Тя бе образувана по искане на Демократична България, а неин ръководител е Христо Иванов.

" Имам вътрешно чувство, че Христо Иванов е взел участие в държавното управление на Бойко Борисов и не е направил промяна, правил е чупки в кръста ", уточни той.

В тази връзка той изиска оставката на Христо Иванов от този пост и разгласи, че ПГ на Има Такъв Народ ще внесат предложение за закриване на комисията и прекосяване във функционалностите на Правната комисия.

Причината за незапочналото действие на Комисията на Христо Иванов е, че ГЕРБ и Движение за права и свободи не подадоха членове.

В отговор Иванов разяснява, че на драго сърце ще връчи оставката си на Има Такъв Народ и изясни: " Опитвах да намеря метод да извърша истинския план на тази комисия с представители на опозицията, с цел да е неутрална платформа за разговор, опозицията да реши дали има смисъл. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР