Депутатът от ДПС Делян Пеевски е отсъствал общо 101 пъти

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски е отсъствал общо 101 пъти
Коментари Харесай

Пеевски не ходи на работа, а взима над 3000 лв. заплата всеки месец

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски е отсъствал общо 101 пъти от съвещания на Народното събрание (НС) за времето от конституирането на 44-я Парламент на 19 април 2017 година до края на януари 2018 година Нещо повече, всички отсъствия на Пеевски през този интервал са извинени .

Това излиза наяве от отговор на администрацията на Народното събрание до Mediapool, възложен по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ).

За това време депутатът не е имал нито едно " безпричинно неявяване " от пленарна зала, излиза наяве от информация в регистъра за неизвинените отсъствия на националните избраници.

Изданието отбелязва, че това на практика значи, че Пеевски, който е участвал единствено на клетвата при конституирането на Народното събрание, получава цялостната си работна заплата като народен представител, без добавките, които му се поставят месечно за присъединяване в профилираните комисии към Народно събрание .

Според Правилника за организацията и активността на Народното събрание (ПОДНС) депутатите получават главно месечно заплащане, равно на три средномесечни заплати на наетите лица по трудово и служебно правно отношение в публичния бранш, съгласно данни на Националния статистически институт. Основното месечно заплащане се преизчислява всяко тримесечие, като се взема поради средномесечната работна заплата за последния месец от предходното тримесечие.

Депутатите признават импровизирано, че все още главното им месечно заплащане е 3150 лв. . Така въпреки Пеевски да не върви на работа, той е получил над 30 000 лв. от хазната за 10 месеца от началото на работата на 44-то Народно заседание . За това време Пеевски не е взел участие в разискването или гласуването на нито един законопроект в пленарна зала или отрасловите комисии. Още детайлности прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР