Депутатът от Демократична България Мартин Димитров заяви, че не е

...
Депутатът от Демократична България Мартин Димитров заяви, че не е
Коментари Харесай

Мартин Димитров: ДБ да не участва с министри в новия кабинет

Депутатът от " Демократична България " Мартин Димитров съобщи, че не е добре групировката да има свои министри в новия кабинет.

Към момента е ясно, че управническата формула в държавното управление ще бъде 8-4-3-2, което ще рече, че по толкоз министри ще разпределят четирите партии и обединения - Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България, право съразмерно на електоралната им тежест.

Той самият призна, че не знае дали тъкмо тази е бъдещата управническа формула. " Не знам дали това е правилно и дали съществува такава формула ", разяснява депутатът от Демократична България във връзка оповестеното към този момент от Румен Гечев, също участник в договарянията, само че от страна на Българска социалистическа партия.

" Правителството да бъде подкрепено, само че да не се взе участие с министри ", счита обаче Мартин Димитров от Демократична България, като направи ангажимента в изявление по, че това е негово персонално мнение. Той аргументира предлагането си с тезата, че се появява проблем, " когато си доста мощен колектив, когато имаш министри, а нещо не се извършва, само че ти имаш министър в различен сектор и би трябвало да поставиш остро въпроса ".

" Ти си доста мощен да поставяш целите и тематиките, в случай че нямаш хора в такова ръководство ", безапелационен е Мартин Димитров.

" Има конкретика в договарянията за ограничения в поддръжка на бизнеса, сподели още икономистът. " Първата конкретика - ограниченията ще бъдат непокътнати, до момента в който свърши ", сподели Димитров. Той добави, че обезпечените ставки с краткотраен темперамент също ще бъдат съхранени и ще бъдеат подхванати доста ограничения за поощряване на стопанската система. " Но с цел да пораства тя, би трябвало да бъде овладяна здравната рецесия ", сподели още представителят на Демократична България.

" До момента има огромен прогрес в договарянията ", установи още той.

" До момента съм удовлетворен от това, което Кирил Петков свърши ", безапелационен беше Мартин Димитров в отговор на въпроса дали съпредседателят на " Продължаваме промяната " е безспорната номинация за предстоящ министър председател.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР