Депутатът от БСП Крум Зарков саботира решението на партията за

...
Депутатът от БСП Крум Зарков саботира решението на партията за
Коментари Харесай

Крум Зарков саботира решение на БСП за връщане на хартиената бюлетина

Депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков саботира решението на партията за връщане на хартиената бюлетина паралелно с машинното гласоподаване.

В началото на пренарния ден от левицата предложиха техният законопроект, предусещащ опцията да се гласоподава и с хартиена бюлетина да влезе в дневния ред незабавно след приемането на бюджета на второ четене.

Предложението на левицата бе гласувано два пъти от народните представители, само че не съумя да мине.

Оказа се - със " съдействието " на двама депутати от левицата - Крум Зарков, който гласоподава " срещу " и Благовест Кирилов, който въобще не гласоподава.

А във вота всеки глас имаше значение, защото силите са изравнени. Крайният резултат в пленарната зала беше 115 гласа " за ", 115 - " срещу " и 1 - " въздържал се ".

Кирилов изясни държанието си във Facebook. " Българска социалистическа партия беше един от мощните гласове за машинния избор, аз не разбрах за какво си променихме мнението за по-малко от година ", съобщи той в обществената мрежа. И добави, че не може да взе участие в дейстия, които подреждат Българска социалистическа партия до ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Освен Зарков, " срещу " проверка на изборните правила в частта " машинно гласоподаване " бяха народните представители от Политическа партия, Демократична България, Има Такъв Народ, " Възраждане " и шестима от самостоятелните, отцелипи се от партията на Слави Трифонов. " Въздържалият " се народен представител е от Политическа партия, сподели справката на вота по парламентарни групи.

Изцяло машинното гласоподаване във всички изборни секции с над 300 гласоподаватели и в страната, и в чужбина, бе въведено през 2021 година

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР