Депутатът Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, се обърна към

...
Депутатът Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, се обърна към
Коментари Харесай

Ицо Хазарта пита Министъра на културата за кадровите промени в НДК

Депутатът Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта, се обърна към министъра на куртурата Велислав Минеков в Народното събрание, с въпрос за какво още не са осъществени обещаните кадрови промени в борда на шефовете на НДК, предава парламентът на живо: 

" На 2 ноември 2022 Министерството на културата разгласи, че Светослав Трайков е освободен от съвета на шефовете на НДК. Въпросът ми е по отношение на осъществена от мен инспекция, апелирам да бъде предоставена информация, за какво същият към момента участва като част от Съвета на шефовете и извършва функционалностите си в съвета. На 16 декември питах, запитвам и през днешния ден - 13 януари, когато господин Трайков към момента извършва функционалностите си, с изключение на в съвета, също като шеф отдел към Министерството, специалист, оценител, а несъмнено има и цивилен контракти. "  

Минеков отговори:  

" На 2 ноември 22-ра година господин Трайков подава своята оставка и аз я одобрих. Смяната обаче не може да стане автоматизирано, би трябвало нов специалист, 5 членен е съветът и бордът не може да се състои от 4 члена. Това ще попречи на работата в съвета. Предстои конкурс. Трудно е първокласен експерт да бъде анжажиран за два месеца. "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР