Депутат в Бундестага от управляващата Социалдемократическа партия на Германия призова

...
Депутат в Бундестага от управляващата Социалдемократическа партия на Германия призова
Коментари Харесай

Подписка в Германия за пращане на ракети на Украйна

Депутат в Бундестага от ръководещата Социалдемократическа партия на Германия прикани за доставка на създадени в Германия крилати ракети " Таурус " на Украйна .

Това разкри сп. " Шпигел ".

Депутатът Андреас Шварц, който съставлява партията на канцлера Олаф Шолц, съобщи, че украинската контраатака се проваля, а ВСУ не разполага със обилни военновъздушни сили , които да я поддържат.

" Единственото, което остава, са управляемите ракети, като да вземем за пример крилатите ракети " Таурус ", които украинската войска би могла да употребява, с цел да преодолее минните полета, основани от руснаците, и да си възвърне територията ", сподели депутатът.

Германското държавно управление е внимателно, защото такива ракети могат да доближат до съветска територия, и за първи път представители на ръководещата партия се изричат в поддръжка на даването на такива оръжия.

Досега единствено две страни - Англия и Франция (Storm Shadow и френският ѝ аналог SCALP) - са дали на Украйна ракети с по-голям обхват на деяние.

Администрацията на американския президент Джо Байдън поредно отхвърля многочислените претенции на Киев за ракети АТАСС, като изяснява, че не желае да ескалира военния спор .

Според известия в немските медии представителят на СДПГ по въпросите на отбранителната политика Маркус Фабер счита, че крилатите ракети биха могли да бъдат потребни в контраофанзивата на Украйна, която е по-бавна от предстоящото.
 Лондон: Поне 15 хиляди съветски десантчици са убити или ранени в Украйна
Лондон: Поне 15 хиляди съветски десантчици са убити или ранени в Украйна

Това разкри изтритото видео на генерал-полковник Михаил Теплински

Според него забележителен брой от 600-те ракети " Таурус ", с които разполага Бундесверът, са подготвени за приложимост и могат да бъдат предадени на Украйна. Ракетите биха могли да оказват помощ за спиране на логистичните вериги на съветската войска и по този метод да нарушат доставките на муниции - сподели Фабер.

Междувременно в четвъртък немският министър на защитата Борис Писториус още веднъж изключи опцията за доставка на такива ракети на Украйна, като съобщи, че това " не е приоритет сега ".

В края на май Украйна се обърна към немското държавно управление с молба за доставка на крилати ракети " Таурус " с обхват на деяние до 500 км .

" Все още считаме, че това не е наш главен приоритет сега ", съобщи Писториус по време на посещаване на планинска бригада в Бавария. Той съобщи, че снабдяването на Украйна с ракети с огромен обхват на деяние поражда явни опасения.
 Украйна чака идната седмица нови пакети помощ
Украйна чака идната седмица нови пакети помощ

Зеленски благодари на Германия и Литва за поддръжката за защитата и сигурността

Крилатата ракета " въздух-земя " KEPD 350 се създава от шведско-германската компания Taurus Systems GmbH. Предназначена е за поразяване на мощно предпазени цели, без самолетът притежател да навлиза в зоната на противовъздушната защита на съперника . Освен от Германия, тя се употребява от военновъздушните сили на Испания и Южна Корея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР