Депутат от ПП Възраждане поиска оставката на министъра на културата

...
Депутат от ПП Възраждане поиска оставката на министъра на културата
Коментари Харесай

Депутат от „Възраждане“ поиска оставката на министъра на културата

Депутат от Политическа партия " Възраждане " изиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов във Facebook.

Народният представител Цончо Ганев, както и сътрудника му Ангел Георгиев, разясняват в свои постове отпуснатите 10 хиляди лв. за изложбата " Другите българки ". В нея транссексуални театралничат като модели на великия български художник Владимир Димитров - Майстора.

От пресцентъра на партията оповестиха за Българска телеграфна агенция, че ще излязат с публична позиция по тематиката при започване на седмицата.

В обява в профила си в обществената мрежа през днешния ден депутатът Цончо Ганев показва, че тъкмо когато означаваме 140 години от рождението на художника, " Министерство на културата отпуска 10 000 лв. за фотосесия, в която няколко " розови понита " да се гаврят с неговото непреходно творчество ".

Депутатът показва, че от " Възраждане " към този момент са потърсили министъра на културата да даде пояснение и отбелязва, че същият бил болен и не можел да ги одобри. Ганев приканва министъра на културата да подава оставката си още понеделник.

Преди дни депутатът от " Възраждане " Ангел Георгиев написа във Facebook, че предлага въпросната сума да се отпусне за българските общности в чужбина, като посочи, че няма пари за българските православни общности, само че има пари за сходни изложения.

" За българските православни общности отвън страната се поставят 60 000 лева годишно, които Дирекция " Вероизповедания " предлага да отпаднат напълно ", е показал Георгиев, след което е предложил тази сума да стане 70 хиляди лв..

" Това е един план, който се упражнява върху творчеството на един от най-големите ни художници ", разяснява националният представител.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР