Депутат: Квартален милиционер щеше да напише по-добър докладВ доноса топят

...
Депутат: Квартален милиционер щеше да напише по-добър докладВ доноса топят
Коментари Харесай

Анонимката на Атанасов очерня съдия за връзки с Нотариуса

Депутат: Квартален полицай щеше да напише по-добър отчет
В доноса топят едни магистрати, с цел да отклонят вниманието от други

Викат нарочени за членове на Клуб SS

Съдия от Софийския градски съд, който е някогашен прокурор и сега е номиниран за покачване, е комплициран в центъра на анонимния донос за връзките на Нотариуса, който Атанас Атанасов даде на краткотрайната комисия за следствие на корупцията в правосъдната система, научи “Труд news ”.

Депутатът от Демократична България, който е прокурор от комунистическо време, а при демокрацията като военачалник от тайните служби се прочу около разработките “Лиани ” и “Гном ”, предходната седмица сподели, че по пощата е получил значими неподписани сведения за Мартин Божанов-Нотариуса. Нищо че са анонимни, “професионалистът ” Атанасов ги оцени като сътворени от спецслужбите.

“Това са 3 и половина листа, снимани с телефон и наречени смело: “Доклад по отношение на активността и обвързаностите на Мартин “Нотариуса ”. Разбирам за какво не са подписани, тъй като са събрани от изявления в уеб сайтове оттук-оттам. Авторът го е било позор да се подпише, тъй като и квартален полицай може да напише по-добър отчет ”, разяснява народен представител от краткотрайната комисия, поискал анонимност. Самият той е споделил на ръководителя Никола Минчев, че е несериозно да викат и разпитват магистрати, посочени в този донос, само че мнението му било признато единствено за сведение.

Първата част (20 реда) от отчета се отнася до 5-ма прокурори, един следовател и трима съдии, посещавали частния Клуб SS на Нотариуса в кв. “Гео Милев ”. Там няма изненади - описът с имена е същият като изтеклия в жълто-кафяви уеб сайтове.

Следващите 24 реда са отдадени на подалия оставка областен прокурор на София Невена Зартова, за която Мартин Божанов бил “ментор, спонсор, опора, нещо като “гуру ” (така написа майсторът клеветник - б. р.). Зартова била основала отдел “Специализиран ” със своите заместници, с цел да иззема каузи от прокурори, получили ги на инцидентен принцип и под командата ѝ да ги приключват в услуга на Нотариуса. Един от заместниците ѝ (за него още 18 реда) даже съумял да се “инфилтрира ” в Софийска градска прокуратура и да стане там “агент на въздействие ” на Нотариуса.

Но центърът на отчета (22 реда) е за съдията от Софийския градски съд, наименуван от анонимния клеветник “цар на корупционните схеми ”, който “умело лавирал ” сред ползите на Нотариуса и Пепи Еврото. Тук за повторно създателят с очевидно наслаждение използва глаголът “инфилтрира ” в смисъл, че съдията бил внедрен в СГП от прокурор, посещавал Клуб SS. Само в тази част е упоменат и Иван Гешев и то за това, че наредил да прекратят всички разработки и СРС-та против въпросния арбитър, с цел да не се пречи на кариерата му. Последните 2 елементи се отнасят до изнудвани от Нотариуса (12 реда) и за някакъв публицист, обслужвал Божанов с няколко маргинални уеб страницата (6 реда).

“Гигантският ” отчет на Атанасов в действителност цели не да разкрие, а да скрие една огромна група доближени до Нотариуса. Сред тях има настоящ член на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, някогашен началник на спецсъда и цяла колода служители на реда и политици - от седмак спатия в някое РПУ или седмак пика в КАТ-София, до Асовете, които в този момент крепят сглобката, споделят не на смешка осведомени с “дейността и обвързаностите ” на Нотариуса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР