Депресията и стресът, които често подценяваме, трябва да бъдат лекувани

...
Депресията и стресът, които често подценяваме, трябва да бъдат лекувани
Коментари Харесай

Зелен зарзават срещу стрес и депресия

Депресията и стресът, които постоянно подценяваме, би трябвало да бъдат лекувани вярно. Ако не желаете да стартирате да пиете медикаменти, пробвайте да решите казуса си благодарение на зарзаватите.

Страдащите от сходно положение могат да облекчат положението си с помощта единствено на зелени и оранжеви плодове. Най-добрият антидепресант измежду зелените зарзавати е спанакът – сходен резултат имат и други зеленчуци в тази боя, да вземем за пример броколи и зелето. Ако предпочитате да облекчите положението си с плодове, можете умерено да заложите на киви.

В зелените зарзавати се съдържат толкоз доста витамини и като цяло потребни субстанции, които ще оказват помощ на организма да се възвърне изцяло от насъбрания стрес.

Оранжевите плодове и зеленчуци също могат да облекчат депресията. Диетолозите изясняват, че потреблението на плодове сигурно ще повлияе позитивно на положението ви. В оранжевите и зелените зарзавати има огромно количество витамин С.

 Сладки картофи

Той, от своя страна, ще облекчи нарасналото кръвно налягане, което постоянно се повишава при стрес. Хапвайте повече моркови, сладки картофи, кайсии – в тях има задоволително огромни количества магнезий, а също така са и натурален мускулен релаксант.

Добавете и ядки към менюто си, тъй като те също оказват помощ при меланхолия и насъбран стрес. Бадемите съдържат витамини В и Е, които ще укрепят имунната система и ще ви оказват помощ да се избавите от положението, в което се намирате.

 Зелени плодове

Други подобаващи храни при меланхолия и насъбран стрес, които диетолозите предлагат, са рибата и всички типове пълнозърнести храни. Можете да увеличите и потреблението на ориз, боровинки, домати.

Консумацията на доматите може да понижи заплахата от меланхолия с 50 на 100, показва се в изследване. Основната причина за това е ликопенът, който се съдържа в аления зарзават.

Разбира се, доматите са богати и на антиоксиданти, които също се отразяват добре на организма. Изследването показва, че яденето на домат всекидневно ще понижи риска от всевъзможни психологични болести и паника с повече от 50 на 100.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР