Депресивните състоние обикновено се преодоляват трудно. Нерядко в помощ влизат

...
Депресивните състоние обикновено се преодоляват трудно. Нерядко в помощ влизат
Коментари Харесай

С пресни плодове и зеленчуци срещу депресията

Депресивните състоние нормално се преодоляват мъчно. Нерядко в помощ влизат лекарства, които да изкарат човек от хватката на депресията. Но учените от Съединени американски щати са разпознали елементарен метод за нейното превъзмогване.

Експертите са открили, че яденето на пресни плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни понижава риска от психологични разстройства.

До това умозаключение те стигат след шестгодишен опит, минал в наблюдаване на група възрастни доброволци. Участниците в изследването били разделени в три съществени групи съгласно типа предписана диета - Диетата DASH (Dietary Approach to Stop Hypertension), основана за справяне с хипертонията и високия холестерол, средиземноморска диета и диета от обичаен вид.

Резултатите от наблюдението посочили, че рискът от меланхолия е най-нисък измежду представителите на групата, която консумирала продуктите, включени в диетата DASH. Това са били най-вече плодове, зеленчуци и артикули с ниско наличие на мазнини.

Участниците, чиято диета е в огромна степен в сходство със западната диета, харакерна с високо наличие на алено месо, са имали най-голям % на депресивни положения.

Според откривателите, тяхната работа не потвърждава директна връзка сред диетите и намаляване риска от психологични разстройства, а единствено показва избрана връзка.

Нека опитаме. Настъпва лято и е елементарно да проведем персонален опит с благосъстоянията, които сезонът ни дава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР