Денят започна с празнична литургия в местния храм Св. Георги

...
Денят започна с празнична литургия в местния храм Св. Георги
Коментари Харесай

С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите

Денят стартира с празнична литургия в локалния храм " Св. Георги Победоносец ", след което бе отслужена панихида за починалите моряци и риболовци, както и водосвет за здраве на всички именици. Службите бяха водени от Отец Димитър, а на тях участваха кметът Тихомир Янакиев, общинския консултант Андрей Николов, поданици и посетители на града.

От храма всички миряни с литийно шествие се насочиха към пл. " Кулата ", където Отец Димитър освети празничната софра - печена рибани курбан, готова от Община Созопол за всички празнуващи.

Риболовните кораби също бяха осветени, а екипажите поздравени от Отеца и Кмета за техния професионален празник, след което всички отплуваха в морето за осъществяване на обичайния обред за мятане на венци и цвята в памет на починалите моряци и риболовци.

Кметът не пропусна да поздрави и всички членове на Рибарското сдружение, които също се бяха събрали да почетат своя настойник.

Никулден продължи с празнична стратегия с присъединяване на фолклорен оркестър " Жарава ", а от сцената кметът Янакиев поздрави всички свои съграждани и им пожела св. Николай Чудотворец да закриля фамилиите им.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР