Денят накратко: най-богатият човек на света излетя в космоса, а

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: Прокуратурата призна за подслушвани протестиращи, ще има преговори за нов кабинет, Безос в космоса

Денят в резюме: най-богатият човек на света излетя в космоса, а България влезе в международните вести.

След това резюме, ето и малко по-подробно. За Джеф Безос ще прочетете по-надолу в новините, а за това по какъв начин израелският шпионски програмен продукт, послужил за следене и подслушване на десетки публицисти, дисиденти и политици, е бил узаконен през България - във вечерната ни емисия.

Друго, което е минало в България, е следствието на прането на пари по случая с къщата в Барселона. След като испанските управляващи започнаха следствие за къщата, в която живееше Борислава Йовчева, за която се твърди, че има дете от някогашния министър председател Бойко Борисов, в този момент се оказа, че това следствие е трансферирано в София и по него се работи. Говорителката на профилираната прокуратура Валентина Маджарова за първи път си разреши мнения по делото през днешния ден, като сподели че по него тече " интензивно следствие ". Досега органът мълчеше настойчиво по всичко, обвързвано с този случай.

Ето и другото от през днешния ден. НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯ Още едно самопризнание на спецпрокуратурата: подслушвани са протестиращи предишното лято, само че било по следствие против Васил Божков

Укриващият се в Дубай Божков е получил още едно обвиняване - 19-о на брой, за образуване на вълнения по време на антиправителствените митинги от предишното лято, оповестиха от профилираната прокуратурата. Към сегашния миг били събрани задоволително доказателства, че предприемачът управлявал група, чиято цел била да ескалира напрежението на площада пред президентството.

Съобщението на спецпрокуратурата идва два дни, откакто в неделя служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че инспекция на ведомството, която завършва, е посочила, че " стотици български жители " са нелегално подслушвани, а службата, която ползва СРС, " е почнала да пуши от напрежение ". Сега от спецпрокуратурата признават, че в действителност са приложени " голям брой специфични разследващи средства ", само че те били точно в границите на въпросното следствие против Божков. Оттам настояват още, че са подслушвани единствено хора, " за които са били налице данни за обязаност с извършващото се незаконно действие " и че по този начин е било предотвратена несъразмерна ескалация на напрежението по време на митингите. Ден преди началото на новия Парламент, партиите заемат позиции
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР