Денят на свободата на премиера Борис Джонсън, завършващ едногодишните ограничения

...
Денят на свободата на премиера Борис Джонсън, завършващ едногодишните ограничения
Коментари Харесай

Английският Ден на свободата се превърна в ден на масова самоизолация

" Денят на свободата " на премиера Борис Джонсън , завършващ едногодишните ограничавания за COVID-19 в Англия е засенчен в понеделник от възходящи инфекции, предизвестия за дефицит на супермаркети и лична насилствена самоизолация , оповестява " Ройтерс ".

Ограниченията за ковид изтекоха в Англия в понеделник, миг, който трябваше да възвести цялостното обновяване на стопанска система, опустошена от най-дълбоката криза от 300 години насам. Залогът на Джонсън , че може да накара една от най- огромните европейски стопански системи да се изстреля още веднъж , тъй като доста хора са имунизирани , бележи нова глава в световния отговор на ковид .

Ако имунизациите се окажат ефикасни за понижаване на тежките болести и смъртните случаи , даже когато инфекциите доближат рекордни равнища , решението на Джонсън може да предложи път за излизане от най-тежката рецесия на публичното здраве от десетилетия. Ако не, може да се чакат още ограничавания.

Но огромният ден на Джонсън е засенчен от безпорядък, защото приложението на Националната здравна работа подреди на стотици хиляди хора да се самоизолират и с предизвестия, че рафтовете на супермаркетите скоро може да бъдат изпразнени.

" Ако не го създадем в този момент, би трябвало да се запитаме, по кое време ще го създадем ", разяснява Джонсън единствено часове откакто е бил заставен да се откаже от проект за отбягване на 10-дневната карантина за себе си и финансовия министър Риши Сунак .

" Това е верният миг, само че би трябвало да го създадем внимателно. Трябва да помним, че този вирус за жалост към момента е там . "

Like so many people I've been pinged by NHS Test and Trace as I have been in contact with someone with COVID-19, and I will be self-isolating until Monday 26th July.
— Boris Johnson (@BorisJohnson)
Британия е със седмия максимален брой смъртни случаи в света - 128 708, а се чака скоро да има повече нови инфекции всеки ден, в сравнение с в разгара на втората вълна на вируса по-рано тази година. В неделя имаше 48 161 новозаразени .

Гражданите на Обединеното кралство надминават европейските си връстници, 87% от пълнолетните са една доза, а над 68% са с две дози, които обезпечават по-пълна отбрана. Ежедневните смъртни случаи, които сега са към 40 дневно, са единствено част от пика от над 1800, следени през януари .

От среднощ законите в Англия, които изискват носенето на маски в магазините и други заведения на закрито, отпаднаха, дружно с рестриктивните мерки за потенциал в питейните заведения и заведенията за хранене и разпоредбите, ограничаващи броя на хората, които могат да поддържат връзка дружно.

Джонсън дефинира рестриктивните мерки за COVID-19 единствено за Англия , като делегираните администрации в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия вършат лична политика.

Тъй като компаниите в цяла Англия се сблъскаха с дефицит на служащи заради приложението на NHS, което прати известия на хората и им сподели да се изолират , супермаркетите предизвестиха, че са изправени пред проблеми. " Това е главен проблем във всяка промишленост сега ", сподели изпълнителният шеф на Marks & Spencer Стив Роу. " Нашите случаи на Коронавирус се удвояват почти всяка седмица. "

" Ако има дефицит, ще би трябвало да се оправим, като сменим часовете на магазините, като понижим часовете . Ще се усети съществено във веригата на доставки, защото логистиката по този начин или другояче работи на лимит, с цел да бъде ефикасна. "

Британското общество наподобява разграничено във връзка с рестриктивните мерки: някои желаят да продължат строгите правила, защото се опасяват, че вирусът ще продължи да убива хора и да претрупва лечебните заведения, само че други се възпротивиха на най-обременителните ограничавания в историята, в спокойно време.

Джонсън се сблъска с митинг в неделя, когато той и финансовият министър Сунак се пробваха да избегнат карантина със специфична скица за висши министри и държавни чиновници. Сега той ще се изолира в провинциалната си резиденция в Чекърс, откакто здравният министър Саджид Джавид е с позитивни резултати.

Според института " Адам Смит " 1,73 милиона британци сега се изолират , тази цифра може да нарасне до 5,2 милиона души доникъде на август , сподели изследователската група. Докато случаите нарастват, броят на смъртните случаи във Англия остава релативно невисок с помощта на имунизацията. Само 25 смъртни случая от Covid са обявени в неделя, спрямо над 1000 в Индонезия и 137 в Съединени американски щати, съгласно последните налични данни.

Джонсън във видеото си прикани страната - " апелирам, апелирам, апелирам, бъдете внимателни " и в реплики, оповестени от неговия офис, помоли по-младите хора да се явят за имунизация.

Решение дали да се имунизират хората под 18 години се чака през идващите няколко дни . Разпространението на разновидността Делта тласна нагоре процентите на зараза във Англия. Хоспитализациите са най-високи от края на март.

Отслабената връзка сред възходящите случаи и тежките болести е едно от оправданията на държавното управление за унищожаване на рестриктивните мерки, макар че доста учени и други критици споделят, че този ход идва прекомерно скоро.
 Борис Джонсън се самоизолира в офиса си след контакт с болен от COVID-19
Борис Джонсън се самоизолира в офиса си след контакт с болен от COVID-19

Контактен е и английският финансов министър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР