Денят на Европа ще бъде отбелязан с гостуването на първия

...
Денят на Европа ще бъде отбелязан с гостуването на първия
Коментари Харесай

”Фестивал на светлините” за Деня на Европа

Денят на Европа ще бъде маркиран с гостуването на първия за нашата страна ”Фестивал на светлините ”. Негов хазаин ще бъде Европейската столица на културата за 2019 година Пловдив.
На 9 и 10 май от 21.30 ч. жителите и гостите на града ще могат да видят по какъв начин някои от най-красивите фасади в центъра на града " оживяват " под цветните светлини на завладяващо 3D мапинг шоу и пет светлинни съоръжения. В месеца на европейските избори честването на Деня да Европа ще бъде точно в поддръжка на едно от изконните права на индивида - да избира. Шестте арт проекции ще пречупят постоянно настоящата тематика през античната история на " Града на седемте тепета " и богатото международно културно завещание, като преплетат минало и настояще.

Престижният „ Фестивал на светлините “ гостува за първи път в страната ни по покана на Представителството на Европейската комисия в България, Бюрото на Европейския парламент и Общинска фондация „ Пловдив 2019 “ като част от програмата на Пловдив за Европейска столица на културата. 3D филм на тематика „ Заедно избираме нашето бъдеще “ ще бъде прожектиран върху емблематична постройка на площад „ Стефан Стамболов “ в Пловдив и ще бъде съпроводен със серия от статични арт проекции в центъра на града, на постройката на Община Пловдив, светлинни съоръжения в Цар Симеоновата градина, към водната каскада по стълбите на ул. „ Ангел Букурещлиев “ (известни като „ стълбите на Каменица “) и Античния стадион на Филипопол. Достъпът до спектакъла и инсталациите ще бъде свободен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР