Деня на будителите вицепрезидентът Илияна Йотова откри паметник на Васил

...
Деня на будителите вицепрезидентът Илияна Йотова откри паметник на Васил
Коментари Харесай

Илияна Йотова откри паметник на Васил Левски в Молдова

Деня на будителите вицепрезидентът Илияна Йотова откри монумент на Васил Левски в Тараклия.

И през днешния ден продължава визитата на вицепрезидента Йотова в Молдова. В Деня на националните будители в Тараклия тя откри монумент на Васил Левски.

На церемонията участва и Президентът на Молдова Мая Санду. Монументът на Апостола на свободата е повдигнат по самодейност на Асоциацията на българите по света със събрани средства от дарения. Той се издига пред входа на постройката на Младежкия културен център в молдовския град, оповестяват от Българска национална телевизия.

" Днес е празник на предишното, само че и празник на бъдещето ", това съобщи вицепрезидентът на България при откриването на монумента в молдовския град Тараклия. И добави, че делата на будителите би трябвало да върнат един народ в политическата история на Европа. " Прекланяме се пред тези, които популяризират знанието за България ", сподели още вицепрезидентът.

По-късно през днешния ден във връзка 1-ви ноември вицепрезидентът Йотова ще изнесе лекция пред студентите на Тараклийския държавен университет " Григорий Цамблак ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР