За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели,

...
За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели,
Коментари Харесай

Веселба край извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак

За чудото описа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев показа, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си

Жена от София се излекува от рак с лековитата вода от манастира „ Свети Георги Победоносец “. Това сподели пред Нова телевизия игуменът Паладий. Той обаче посочи, че това не е единственото знамение, станало в светата обител.

„ Познавам дамата. Било е доста учудващо за лекарите (б.а. които не са могли да й помогнат).   Водата оказва помощ за разнообразни типове болести. Много хора споделят, че им е помогнала за очите “, прибавя игуменът на поморийския манастир. 

„ Това, което притегля хората към църквата ни е, че има берекет на Светия Дух, която утешава. Така е наречена и от самия Иисус Христос, че ще слезе утешителят “, споделя той.

Поморие отбелязва своя празник през днешния ден. Приготовленията в морския град започнаха от ранни зори. В деня на Свети Георги победоносец чества и единственият настоящ мъжки манастир в Южна България, носещ името на светеца, който е възобновен в далечната 1856 година, посочи пък водещият на предаването „ Здравей, България “ Виктор Николаев. 

Той разясни, че съгласно легендата християнският комплекс е издигнат от турчин - Селим бей, който намерил излекуване от лековитата вода на мястото под Светата обител. 

„ Тази берекет е утешила дори и този, който е възстановил този манастир. Той е страдал от неизлечима болест и взема решение да се покръсти с цялото си семейство. След това беят става духовник и възвръща този манастир, който е бил опустошен “, съобщи Паладий. 

Който човек пристигна при манастира на Свети Георги с религия, че светецът ще се застъпи за него, получава излекуване от водата, сподели още той. 

Кметът на Поморие Иван Алексиев пък съобщи, че Гергьовден е огромен празник за хората от морския град. 

„ Свети Георги е знак на успеха на положителното над злото. Празненствата за патронния празник на града започнаха още преди няколко дни, само че през днешния ден е кулминационната точка “, добави той.

„ Започваме с празнична литургия в манастира, а по-късно на сцената ще се качи Илия Луков, който ще ни зарадва с песните си. Слава Богу и времето през днешния ден е прелестно! Ще има доста занимания ”, сподели още кметът.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР