Денис Шаповалов отправи сериозни обвинения към Рафаел Надал, заявявайки, че

...
Денис Шаповалов отправи сериозни обвинения към Рафаел Надал, заявявайки, че
Коментари Харесай

Шаповалов: Надал играе нечестно, съдиите го подкрепят


Денис Шаповалов насочи съществени обвинявания към Рафаел Надал, заявявайки, че испанецът непрекъснато заобикаля разпоредбите, а съдиите умишлено разрешават това. На конференцията след днешния им дуел, извоюван от Матадора в пет сета, очевидно прочувственият канадец съжали за някои от думите, които изрече на корта, само че все пак остана корав в убеждението си, че реферите изцяло съзнателно разрешават на Надал „да прави каквото си поиска“.

На въпроса на какво се е дължало неувереното му показване при започване на дуела, международният №14 отговори „Бях доста под напрежение и не се усещах удобно. Сервисът ми беше неприятен, останалата част от играта ми също не бе на изключително високо равнище. Мина доста време от последния ми мач на този корт и това също оказа въздействие. Въпреки това обаче съумях да намеря ритъма си в третия и четвърия сет. Хубавото на мачовете във формат 3 от 5 е, че имаш опция да поправиш грешките си и аз направих тъкмо това, въпреки и да не съм удовлетворен от сервиса си. Надал игра добре в последния сет, поставяше ме напрегнат при подаванията ми и не ми даваше доста благоприятни условия да нападам. Мисля, че против всеки различен състезател щях да съумея да осъществя поврат. Ужасно е да загубиш по този метод. Имам възприятието, че успеха беше в ръцете ми и в последните три сета бях по-добрия на корта. Мисля, че в този интервал изиграх единствено един слаб гейм“.

„Нямам сериозен физически проблем. На моменти чувствам болежка и се усещам дискомфортно, само че се концентрирах върху играта си. Не бях в най-хубавата си кондиция в нито един мач от шампионата, само че явно никой не приказва за това. Мисля, че почитателите би трябвало да се отнасят с повече почитание към тенисистите, които гираят против митове като Рафа. Не е обикновено някои хора да крещят и ръкопляскат сред първи и втори сервис. Те са велики първенци, митове на нашия спорт и е задоволително мъчно да ги победиш и без да получават спомагателна поддръжка по този начин“ – добави втората ракета на Канада.

Шаповалов насочи обвинявания към рекордьора по трофеи от Ролан Гарос, като съобщи, че той редовно нарушава разпоредбите, само че съдиите си затварят очите поради статута и престижа на испанеца.

„Това, което Надал прави, е непочтено, само че постоянно му се разминава. Не е разумно да съм изцяло подготвен да посрещам и таймерът да демонстрира 0, само че все пак да не го глобяват. Мога да очаквам минута и половина и отново няма да му кажат нищо. Това е някаква смешка. След това той отива в съблекалнята, а Бернардес ми споделя, че трябвало да го прегледат там, въпреки че към този момент го прегледаха един път на корта. След това се връщам и ми споделят, че е отишъл да смени екипа си. Какво става с времевото ограничаване? Много е мъчно да знаеш, че играеш освен против различен тенисист, само че и против реферите“ – съобщи полуфиналистът от Уимбълдън.

Когато бе запитан дали съгласно него Надал получава особено отношение от страна на съдиите, Шаповалов бе безапелационен. „Да, 100 %. Във всичките ми други мачове в шампионата темпото беше високо, тъй като съдиите са доста прецизни по отношение на спазването на времето за сервис. На него обаче не му споделят нищо. Той може да прави каквото си изиска. Мачовете против Рафа постоянно са дълги, тъй като той непрекъснато се бави сред точките“.

Канадецът описа и за диалога с рефера Карлос Бернардес, по време на който до тях бе и Надал. „Рафа пристигна да види какво става, само че не сподели нищо. Казах на Бернардес да не гледа единствено мен, а да следи часовника и да глоби Надал, когато е належащо. Мисля, че не беше вярно да споделям, че съдиите са корумпирани. Това беше плод на страст и се показах погрешно, само че все пак считам, че огромна част от тях умишлено си затварят очите за някои неща“ – приключи Шаповалов.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР