Денис Шаповалов обясни реакцията си след поражението от Рафаел Надал

...
Денис Шаповалов обясни реакцията си след поражението от Рафаел Надал
Коментари Харесай

Шаповалов обясни "корупцията на съдиите" и скандала с Надал на Australian Open

Денис Шаповалов изясни реакцията си след провалянето от Рафаел Надал на четвъртфиналите на първия за годината шампионат от Големия шлем - . Канадецът бе извънредно отчаян след трагичната загуба и насочи съществени обвинявания към съдиите.
Той жигосах, че те са корумпирани. Все отново като мина малко повече време и се бе поуспокоил изясни, че не е имал тъкмо това поради, само че въпреки всичко застана зад мнението си, че Надал получава по-специално отношение от арбитрите.
Шаповалов засяга най-много това, че минава доста време сред сервирането на Надал, за което той не е глобен, както и за епизод от мача, в който испанецът трябваше да бъде прегледан в съблекалнята, малко откакто това бе сторено на корта, а след това съдията изясни на Шаповалов, че би трябвало да изчака Рафа и да се преоблече.

" Разбира се, че е по този начин. На 100% считам, че той се употребява с привилегии. Убеден съм в това. Всеки един различен мач дотук, в който съм играл, темпото на игра е било извънредно бързо, тъй като съдиите са спазвали разпоредбите, следейки изкъсо часовника. На Надал обаче не му вършат никаква забележка, той може да прави каквото си пожелае. Мачовете против него постоянно са продължителни поради забавянето му сред точките.
Мисля, че не се показах вярно, когато споделих, че съдията е подкупен по време на срещата. Тази реакция несъмнено бе подбудена от мощните ми страсти в този миг, само че сега не преставам да заставам зад думите си. Не е почтено по какъв начин на Рафа постоянно му се разминава. Не е обикновено по какъв начин съм изцяло подготвен за началото на точката и таймерът отброява 3, 2, 1, 0, след което подвигам погледа си към съдията, който не взима никакви ограничения. Разбира се, че в подобен миг ще потърся пояснение от него. Дори минута и половина да очаквам, няма да го глобяват. Това е някаква смешка.
След това той отива в съблекалнята, а Бернардес ми споделя, че трябвало да го прегледат там, въпреки че към този момент го прегледаха един път на корта. След това се връщам и ми споделят, че е отишъл да смени екипа си. Какво става с времевото ограничаване? Много е мъчно да знаеш, че играеш освен против различен тенисист, само че и против реферите " - показа Шаповалов.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР