Ден след съюзяването на двете основни леви партии в Израел

...
Ден след съюзяването на двете основни леви партии в Израел
Коментари Харесай

Крайнодесни формации се обединяват в Израел в навечерието на изборите

Ден след съюзяването на двете съществени леви партии в Израел за изборите на 2 март, същото направиха през днешния ден две радикалнодесни израелски обединения, съобщи Франс прес.

" Новата десница " на министъра на защитата Нафтали Бенет и някогашната министърка на правораздаването Айелет Шакед и националистическата религиозна групировка " Национален съюз " отпред с министъра на превоза Бецалел Смотрич ще се показват с обща листа, заяви " Новата десница ". " Това сливане на всички течения на религиозния ционизъм и на светската десница подсигурява съставянето на устойчиво дясно държавно управление ", съобщи в официалното съобщение Шакед.



Тримата партийни водачи са поканили министъра на образованието Рафи Перец, който оглавява друга религиозна дясна партия - " Еврейски дом ", да се причисли съм тях.
Трите партии към този момент се сплотиха в общ блок преди изборите през септември, само че след изборите той се разпадна, съобщи ДПА.

В неделя вечерта управлението на " Еврейски дом " гласоподава партията да се съюзи с крайнодясната групировка " Еврейска мощ ". Това съглашение с партия, считана от някои за расистка, пречи към този момент на обединяването на всички обединения вдясно от партията " Ликуд " на премиера Бенямин Нетаняху , отбелязва Агенция Франс Прес.-->

Израелските партии имат време до на следващия ден в среднощ да записват листите си в изборната комисия.

Вчера израелската Партия на труда и лявата " Мерец " оповестиха, че се съюзяват за идните парламентарни избори , с цел да противодействат на Нетаняху.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР